• Owen Zwenne en Mijntje Huisman zijn druk bezig met hun project.

Tennissen voor het goede doel

ZAANDAM Al maanden zijn Owen Zwenne en Mijntje Huisman er mee bezig; de organisatie van een tennistoernooi, een veiling, een escape-room,een tombola en een afsluitende feestavond met een optreden van de Zaanse band Black Snappers . Dit alles in het kader van hun profielwerkstuk voor 5 Havo, Mijntje op het St. Michael College en Owen op het Pascal College.

'We kennen elkaar via de tennisvereniging TV Zaansport, waar we al jaren samen trainen en tennissen. We hoefden dan ook niet lang na te denken wat we wilden doen voor hun profielwerkstuk, een tennistoernooi voor een goed doel', aldus Owen.

Mijntje vult aan: 'Gelukkig wilden onze scholen beiden meewerken, want het is natuurlijk niet heel gebruikelijk dat twee scholieren van verschillende scholen een profielwerkstuk samen doen. Heel veel Zaanse bedrijven willen ons ook helpen. Ze stellen spullen beschikbaar voor de veiling of de tombola, of ze storten meteen geld voor ons goede doel: Gambia TeamNL We hebben ondertussen al zo'n € 800 opgehaald voor Gambia TeamNL

Alle voorbereidingen moeten uiteindelijk op zaterdag 10 maart aanstaande samen komen want op die dag vindt het tennistoernooi Games4Gambiaplaats. Het is een tennistoernooi waar mixdubbels, herendubbels of damesdubbels in pouleverband wedstrijden spelen van één uur.

'We hebben voor deze vorm gekozen, omdat we dan geen last hebben van lange partijen en we de wedstrijden goed kunnen plannen. We hopen onze deelnemers hiermee zonder lange wachttijden de baan op te kunnen sturen. De dubbelteams worden ingedeeld op speelsterkte, beginners gemiddeld en sterke spelers. Deelname aan dit unieke evenement is ook mogelijk voor mensen die geen lid zijn van een tennisvereniging.'

Het inschrijfgeld is €10 p.p. 'Hiermee krijg krijg je toegang tot het toernooi, een kaartje voor de feestavond van zaterdag 10 maart én een lunchpakket tijdens het toernooi. Wil je niet tennissen, maar alleen naar de feestavond komen, dan kost een kaartje 5 euro. Stuur hiervoor even een mail naar info@games4gambia.nl' Alle informatie over het toernooi, de veilingitems en het laatste nieuws over GambiaTeamNL is terug te lezen op www.games4gambia.nl, daar staat ook een inschrijfformulier voor het toernooi.