• Betteke Akkerman

Tekenen en schilderen met Betteke Akkerman

STREEK Kunstdocent Betteke Akkerman start woensdagavond 23 januari om 19.30 uur een nieuwe serie van tien lessen tekenen en schilderen. Deze cursus is bestemd voor zowel beginners als voor enthousiastelingen die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

In de lessenserie komen diverse technieken voorbij en wordt met een grote diversiteit aan materialen gewerkt, zoals houtskool, acryl, aquarel en Oost-Indische inkt.

Akkerman introduceert elke les met voorbeelden en pakkende verhalen van bekende kunstenaars waarna de cursisten zelf aan de slag gaan. Grote kracht van Akkerman is dat ze elke deelnemer weet te inspireren en met een bredere blik laat kijken.


Vanaf dinsdagmiddag 22 januari is de eerste van een serie van twaalf schilderlessen met alleen olieverf en acryl. Deze middagen zijn van 13.30 uur – 15.30 uur.


De cursisten maken kennis met een aantal veel voorkomende termen, die voor alle technieken binnen de beeldende kunst belangrijk zijn: vorm, compositie, toonwaarde, kleur en ontwerp.


Locatie: Klaas Katerstraat 7b te Zaandam (Fluxus-gebouw). Geïnteresseerd? Geef je op via akkerman.betteke@gmail.nl of mail je telefoonnummer voor nadere informatie. Dan belt ze terug.

In de schoolvakantie wordt de les niet gegeven.