• Een artist impression van de nieuwe wijk.

    AM

Startsein bouw woonwijk Groenhout

ZAANDAM Het startsein van de bouw van Groenhout in de nieuwe Zaanse wijk Zaans Hout wordt woensdag 14 februari gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats en in het Regiocollege in Zaandam. namens de gemeente is wethouder Addy Verschuren aanwezig. Ook gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is van de partij. In totaal worden 59 woningen gerealiseerd. Alle woningen zijn verkocht.

Het geheel vindt plaats op de bouwplaats en in het Regiocollege in Zaandam. Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, geeft samen met Addy Verschuren, wethouder van de gemeente Zaanstad, symbolisch het startsein voor de bouw. Peter Heuvelink overhandigt tijdens de bijeenkomst tevens een cheque aan de naastgelegen buurtboerderij Fronik, om een bijdrage te leveren  aan de omgeving.

Groenhout wordt gerealiseerd op de locatie van het oude Regiocollege en is mede dankzij de goede manier van samenwerken met het Regiocollege tot stand gekomen. Groenhout is aan vier zijden omgeven door water. Doorsneden door een nieuwe watergang, waaraan achtertuinen met steigers liggen. De lange sloten langs en door de buurt zijn geïnspireerd op de sloten in het weidegebied pal naast Groenhout. De woningen staan schijnbaar willekeurig door elkaar, alsof het in de loop van de tijd toevallig zo ontstaan is. Dus geen strakke rij woningen, maar een levendig beeld. Dit wordt versterkt door de variatie in de gevels: baksteen, hout, afwisselende dakvormen. Het aanbod bestaat uit 28 twee-onder-een-kap-woningen en 31 eensgezinswoningen met koopsommen vanaf € 255.000. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats op eigen terrein of in een parkeerhof.

De woningen zijn ontworpen door Marc Bukman van Steenhuis Bukman Architectenbureau. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Kijk voor meer informatie op: https://magazine.groenhout-zaandam.nl/groenhout-zaandam/

_______________________________________________________________________