• Alle niveaus zijn te bewonderen.

    Martine Verhoeven-Verhoog

Start van het acroseizoen

STREEK Vanaf de start van het nieuwe schooljaar zijn de sportseizoenen ook weer begonnen. Ook de acro-gymnasten, van de verschillende verenigingen van District Mid-West, zijn sindsdien hard aan het trainen. Ze hebben hard gewerkt om het komende weekend mee te kunnen doen aan de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen. Deze zal dit weekend plaatshebben in de Sporthal Wormer, Spatterstraat 21 te Wormer.

Vorig jaar konden alle deelnemende teams op dezelfde dag hun oefening laten zien. Dit jaar was het aantal inschrijvingen echter zo groot, dat het DTC Mid-West heeft besloten om de wedstrijd over 2 dagen te verdelen. Mede hierdoor kon het kleine groepje uit de hogere niveau's ook meedoen.

Het belooft een prachtig weekend te worden in de sporthal. De gymnasten hebben hun best gedaan om mooie oefeningen op muziek te maken, met acrobatische elementen. Dit is in combinatie met de prachtige pakjes een feest om naar te kijken.

Voor de deelnemende teams in het E-, D- en C-niveau zijn de plaatsingswedstrijden erg van belang. Zij hebben 2 plaatsingswedstrijden, waarvan de eerste in Wormer en de 2e in Utrecht zal worden gehouden. Hierna zullen de beste teams doorstromen naar de halve finale en eventueel daarna naar de landelijke finale.

De teams in het B- en A-niveau hebben hun eigen landelijke plaatsingswedstrijden, maar mochten na overleg ook aan de districtswedstrijden meedoen. Dit is natuurlijk heel leuk, want zo zijn alle niveaus te bewonderen.

G.V. Lycurgus-Hygiëa organiseert de wedstrijd in samenwerking met het DTC Mid-West. De toegangsprijs is 2 euro voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en voor personen van 13 jaar of ouder kost het 3 euro.

De wedstrijd is verdeeld over drie gedeelten. Zaterdag start het om 9.30 uur (zaal open 8.20 uur) tot circa 13.55 uur. Zaterdagmiddag start om 14.00 tot circa 18.35 uur. Zondagochtend start om 9.30 (zaal open 8.20 uur) tot 12.45 uur.

In de afgelopen maanden hebben sommige teams al meegedaan aan internationale wedstrijden. Dit was een goede voorbereiding van de gymnasten van onder andere de vereniging United Amstelveen (voorheen Fit Amstelveen).

De gymnasten stonden onder andere in Breda en in De Panne (België). Hier zijn prachtige resultaten bereikt en de nodige prijzen behaald. Bij de laatste wedstrijd in België heeft Femke Verhoeven, wonende in Wormer, de derde plaats behaald met haar teammaatjes Danique van Tienderen en Roos van der Velde. Haar tweelingzus Chantal Verhoeven behaalde de 5e plaats van de 37 deelnemende teams met haar onderpartners Sara de Boer en Mayke van Vliet. Ook andere teamleden behaalden prijzen. Dus om nieuw en bekend talent te kunnen zien, bent u komend weekend in de Sporthal te Wormer aan het juiste adres.