• www.pixabay.com

Speciaal programma De Fabriek

ZAANDAM Het gehele zomerseizoen organiseert filmtheater De Fabriek 'Zaanse Zomergasten', geënt op het succesvolle TV- programma Zomergasten. Woensdag 12 september is de laatste zomeravond van dit jaar. Het belooft een Bourgondische avond te worden!

ONNO KLEYN Te gast is Zaans culinair schrijver en journalist Onno Kleyn, die voorafgaand aan de film geïnterviewd wordt. Schrijven over smaak, eten en wijn is het beroep van Onno Kleyn. Hij heeft een vaste rubriek in de Volkskrant en heeft meer dan 40 boeken op zijn naam staan, waaronder 'De grote Kleyn'. Kleyn – die houdt van het Bourgondische leven – heeft gekozen voor de film 'Retour en Bourgogne' (2017) van regisseur Cédric Klapisch. De film gaat over twee broers en een zus die de wijngaard van hun vader overnemen. Het weerzien tussen de twee broers en hun zus verloopt stroef, maar het drietal moet de krachten bundelen om de wijngaard van hun vader draaiende te houden.

WIJNPROEVERIJ Na afloop van de film worden boeken verkocht en persoonlijk door Onno Kleyn gesigneerd. Tevens wordt een wijnproeverij georganiseerd. Onno Kleyn heeft de wijnen persoonlijk uitgekozen. Bezoekers krijgen tevens de mogelijkheid om een flesje wijn te kopen voor thuis. Het filmprogramma begint om 19.30 uur, de entree is 11 euro. Reserveren kan via 0900-0989 en de website van Filmtheater de Fabriek.

GRACE JONES AVOND Vrijdag 14 september is er weer een kunstfilm in de Fabriek met een inleiding door kunstenaar Martijn Couwenhoven. Deze avond draait 'Bloodlight and Bami' (2017), een documentaire over het leven van Grace Jones. Jones is zangeres, model en actrice, maar bovenal een stijlicoon. Regisseuse Sophie Fiennes volgde de excentrieke zangeres een aantal jaren en neemt de kijker o.a. mee naar Jamaica, waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar (traumatische) jeugd.

Het filmprogramma begint om 19.45 uur, de entree is 11 euro. Reserveren kan via 0900-0989 en de website van Filmtheater de Fabriek.