• De Huysman

"Sloeproeien op de Zaan"

OOSTKNOLLENDAM Kermis in het dorp zorgt altijd voor opwinding. Dit keer nog meer vanwege een activiteit in de sloep De Huysman. Zaterdag 18 augustus. Start 13.00 uur. Inschrijven tussen Dorpsstraat 41 – 43 vanaf 12.30 uur.

Alle bezoekers worden uitgenodigd om plaats te nemen in de Huysman en de Interballast. De sloepen liggen in de Zaan achter Dorpsstraat 45. Pakhuis "Koningsbergen". Onder leiding van ervaren stuurlieden worden de sportievelingen al snel sloeproeier. Er zal geroeid worden met acht roeiers (sters). Een team kan bestaan uit 4 of 6 personen + 1 ballengooier in de punt. De boot wordt aangevuld met ervaren sloeproeiers (sters).
Wat houdt het precies in : Het is een competitie van sloeproeien en een ballenspel. De tocht zal per keer ongeveer 10/15 minuten duren. Het tweede team kan dan al inroeien. Een deskundige jury zal het roeien beoordelen en over de afstand wordt de tijd geklokt. Bij het ballenspel zijn seconden te winnen. Publiek kan het evenement volgen vanaf het erf van Dorpsstraat nr. 41 en 43 en het glop ertussen.

Bedenk een naam en eventueel kleding voor de herkenbaarheid van je team. Individueel opgeven kan ook. Heb je het altijd al een keer willen proberen, dan is dit je kans! De club zoekt ook nog ervaren sloeproeiers.