• NTR/Zaanstad

Sinterklaas met de Pieten op volle toeren onderweg naar Zaanstad

STREEK Sinterklaas is na een dag vertraging eindelijk onderweg richting de Zaan. Hij heeft er nog geen weet van dat de nieuwe Pieten de regels van de Hoofdpiet verkeerd hebben uitgelegd en alvast begonnen zijn om op de stoomboot kinderen in Nederland blij te verrassen. Dat doen zij door alvast de schoenkadootjes uit te pakken tijdens de reis.

Angelique Starreveld

Ook weet Sinterklaas nog niet dat onze actievoerder Hendrik Haan uit Oostzaan water uit de Zaan haalt in plaats van uit de kraan. Straks komt het hier helemaal droog te staan en komt de Sint niet aan. Reden te meer om als Nieuwsblad de Zaankanter Sinterklaas even af te leiden met wat Zaanse kindervragen en we duimen dat de intocht goed komt natuurlijk. Ook wij volgen het Sinterklaasjournaal met grote spanning!

Sinterklaas, hoe weet u alle namen van de kinderen uit uw hoofd?

Ik die allemaal heb opgeschreven in mijn Grote Boek en toen uit mijn hoofd heb geleerd. En als ik het even niet meer weet, lees ik ze gewoon even terug en dan weet ik het weer.

Waarom wilde u als beroep Sinterklaas worden?

Ik wilde nooit Sinterklaas worden, want ik was het altijd al! Dus daar heb ik nooit echt over na hoeven denken.

Zorgt u goed voor het milieu met al die verpakkingen?

Natuurlijk. Als jullie tenminste het pakpapier bij het oud papier leggen, dan maken we daar volgend jaar weer nieuw pakpapier van. Dan zorgen we samen goed voor het milieu.

Heeft u ooit wel eens uw baard afgeschoren in de zomer door de warmte en groeide hij toen snel genoeg weer aan?

Scheren? Wat is dat?

Zit een tabberd eigenlijk wel lekker?

Mijn vorige tabberd zat inderdaad niet lekker. Maar mijn nieuwe zit echt geweldig. Het is de beste tabberd die ik ooit heb gehad. Dus die trek ik ieder jaar weer aan als ik naar Nederland ga. Er is zelfs een liedje van gemaakt. Dat ken je vast wel:

Sinterklaas Goedheiligman

Trek je beste tabberd an,
rij er mee naar Amsterdam,
van Amsterdam naar Spanje,
appeltjes van oranje,
appeltjes van de bomen
Sinterklaas zal komen!

QUIZZEN Meer vragen aan de Sint en zijn avonturen zijn binnenkort te lezen op www.nieuwsbladdezaankanter.nl en doe vooral mee met de quizzen om mooie prijzen te winnen.