• Sint komt, zoals elk jaar, aan onder het Coentunnel viaduct.

Sinterklaas komt aan in Koog

KOOG AAN DE ZAAN Natuurlijk slaan de Sint en zijn Pieten Koog aan de Zaan niet over dit jaar. Op zaterdag 18 november meert de boot van het vrolijke gezelschap om 14.00 uur aan onder het Coentunnel viaduct.

En eenmaal aan wal gaat Sinterklaas richting het Kerkplein, maar natuurlijk niet zonder onderweg de nodige kinderen een handje te geven of een tekening in ontvangst te nemen. Op het Kerkplein neemt Sinterklaas plaats op het podium samen met een aantal van zijn Pieten en wordt hij welkom geheten namens ondernemersvereniging Rondje Koog. Om de kinderen en het publiek vooraf alvast in de stemming te brengen, klinken er op het Kerkplein vanaf ongeveer 13.30 uur alvast gezellige sinterklaasliedjes o.l.v. Muziekpiet.

Omstreeks 14.45 uur neemt Sint dan plaats in de koets die voor hem gereed staat en begint zijn traditionele rondrit door Koog a/d Zaan. De stoet zal vooraf gegaan worden door het 'Groot Zeurore' Orkest (een samenstelling van TTM Simson en het dweilorkest de 'Zeurore'). Sinterklaas zal onderweg een tussenstop maken om en nabij het Troelstaplein, hij verlaat hier zijn rijtuig om zich vervolgens onder het publiek te begeven en hier ook de nodige kinderen een handje te geven. Sint Nicolaas wordt hier omstreeks 15.15 uur verwacht. Sinterklaas volgt dit jaar de volgende route: Vanaf de Verzetsstraat linksaf de Raadhuisstraat in, Sportstraat, Pinkstraat, Verzetstraat, waarna hij na circa 5 minuten nog een keer langs het kerkplein rijdt om vervolgens rechtsaf te slaan de Raadhuisstraat in dan Zuideinde, Leliestraat, Anemoonstraat, Breedweer, Zuideinde, Leliestraat, Breestraat, tussenstop om en nabij het Troelstraplein en daarvandaan zal hij i.v.m. de werkzaamheden aan de Breestraat een alternatieve route nemen via de Krokusstraat, Anjeliersstraat, Bloemstraat, Zuideinde, Raadhuisstraat, Verzetstraat om te eindigen bij het Brandtweer

Op de hoogte blijven van de Sinterklaasintocht? Like dan de facebookpagina van O.V. Rondje Koog (@rondjekoog). Deze intocht wordt mogelijk gemaakt door O.V. Rondje Koog, Gemeente Zaanstad, TTM Simson, H. Veldhuizen Transport B.V. en vele vrijwilligers.