• De boot van Sinterklaas meert ook dit keer weer aan op De Burcht.

Sint komt aan op De Burcht

ZAANDAM Sinterklaas en zijn gevolg komen zaterdag 18 november aan in Zaandam. Om Sint een warm welkom te geven zal Harry Slinger, de kinderen vanaf 13.00 uur voorbereiden op zijn komst. Samen met de kinderen gaat hij op de loswal (voor De Burcht) sinterklaasliedjes oefenen.

Burgemeester Jan Hamming zal de Sint namens Zaanstad kort welkom heten. Het is voor de burgervader zijn eerste Sintintocht. De Goedheiligman maakt na de ontvangst een rondgang en probeert zo veel mogelijk kinderen persoonlijk een hand te geven. Natuurlijk delen de Pieten pepernoten uit. Aangekomen op het bordes van het voormalige gemeentehuis van Zaandam wordt de Sint en zijn Pieten uitgebreid welkom geheten door de burgemeester en worden er samen met de kinderen en hun ouders traditioneel enkele liedjes gezongen.

Vervolgens maakt de Sint een rondrit via de Prins Hendrikkade, het Kattegat, de Zuiddijk en de Wilhelminabrug naar de Gedempte Gracht. Vanaf de kop van de gezellige Gedempte Gracht gaat men vervolgens naar de muziektent (schip) halverwege de Gracht waar samen met de Sint en de Pieten gezongen wordt. Na ongeveer 15 minuten vervolgen zij hun weg richting het Stadhuis van Zaanstad. Daar wordt dit jaar voor het eerst de intocht van de Sint met een kinderfeestje worden afgesloten.

In de hal van het Stadhuis van Zaanstad wordt dit jaar voor de tweede keer de intocht afgesloten met een bijzonder poppenkastvoorstelling voor 3 t/m 8 jarigen.

Rond 15.45 uur speelt Theater Fantast daar de voorstelling 'De schatkamer van Sinterklaas' voor de kinderen en Sinterklaas met zijn gevolg. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Na de voorstelling neemt Sinterklaas buiten vanaf het balkon afscheid van alle kinderen.

De toegang is gratis en alle kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar zijn welkom. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd voor de voorstelling, ouders mogen blijven, maar moeten wel achterin de zaal plaatsnemen. Kinderen gaan uiteraard voor en vol is vol.