• ZNMC

Schatgraven in Natuurmuseum

ZAANDAM In het Natuurmuseum aan de Thijssestraat wordt zondag 28 januari door de enthousiaste leden van geologische vereniging Amathysta een bijzondere publieksactiviteit verzorgd. Iedereen is tussen 13.00 en 16.00 uur elkom om mee te doen.

Bezoekers van het Natuurmuseum kunnen komen oefenen in schatgraven. Deelnemers krijgen verschillende zoekopdrachten. Zo gaan ze goud delven, edelstenen zoeken en haaientanden uit zand zeven. Na iedere activiteit krijgt de deelnemer een aantal punten toegekend voor een schatgraafdiploma. Een deel van de vondsten nemen de deelnemers mee naar huis! Een leuke belevenis voor jong en oud.

Deelname aan deze activiteit kost € 2.50 p.p., naast de reguliere entree. De activiteit vind deels plaats in het leslokaal en deels in de museumruimte. Daar is ook de wisselexpo 'Schatten der aarde' te zien, alsmede een speciale expositie met verschillende stenen en mineralen. De reguliere entree voor het museum bedraagt € 4 voor kinderen vanaf 3 jaar. Volwassenen en donateurs gratis.

Meer informatie is te vinden op www.zaansnatuurmilieucentrum.nl