• Ronnie en Samira met de tweeling Liv en Fay en Specsavers medewerkers

    Olaf Kraakt

Samira definitief naar India

STREEK Sinds drie maanden is Specsavers te vinden in het straatbeeld van Wormerveer. Onlangs vierden de eigenaren van de winkel samen met hun team de 1000e klant. Een mijlpaal die de winkel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. De heer Ronnie de Kraker uit Wormerveer ontving een gratis bril en een mooie bos bloemen.

De Kraker en zijn vrouw Samira zijn geen onbekenden in Wormerveer. Samira heeft al twaalf jaar MS en het is haar grootste wens om weer normaal te functioneren en bovenal pijnvrij te zijn. Via de website www.battleagainstmybody.com zamelt de familie geld in om door middel van een HSCT-operatie in India de ziekte halt toe te roepen. ''We leven erg mee met de familie, er is namelijk nog steeds geld nodig en we hopen op meer mensen die haar willen helpen. We zijn blij dat we ze een extra steuntje in de rug kunnen geven door deze gratis bril aan te bieden'', aldus mede-eigenaar en retailpartner Ralf Bechthold.

Voor Samira is enige kans om haar multiple sclerose te remmen is een HSCT-operatie in India. In Nederland is ze uitbehandeld. Daarvoor is een flink bedrag nodig dat het echtpaar zelf niet heeft. In de achterliggende maanden is er door familie en vrienden van alles op touw gezet om het benodigde geld bijeen te brengen. De teller staat momenteel op ruim 30.000 euro. Dat betekent dat de operatie zal gaan plaatshebben. Wat resteert is nu nog een bedrag van 20 mille voor de nabehandeling en overige kosten. Dat betekent dat de inzamelingen gaan gewoon door gaan.

In principe vliegt het duo dinsdag 27 februari naar India. Meteen na aankomst gaat daar de zeer intensieve behandeling dan van start. Het is de bedoeling van Ronnie en zijn vrouw op 2 april weer terugvliegen.