• Frank Ossen van Runnersworld Zaandam

    Paulina Bos

Runnersworld jubileert

ZAANDAM Runnersworld Zaandam bestaat 20 jaar. Eigenaar Frank Ossen blikt terug op succesvolle jaren. "We werken vanuit een pijpenlaatje aan de Gedempte Gracht. Het lijkt klein, maar dankzij de vele loopactiviteiten in deze regio zijn we groot geworden."

Hardlopen is in de Zaanstreek populair. "Het is eenvoudig te faciliteren. Sportkleding en goed schoeisel en je kunt gaan", aldus Frank.

HALVE MARATHON Frank is blij met de diverse loopactiviteiten in de regio, zoals de halve marathon van Egmond. Natuurlijk staat de Dam tot Damloop ook in vele agenda's genoteerd. "Wij verbinden onze naam aan de halve marathon van Egmond. Daarbij hebben we goed contact met de atletiekverenigingen AV Zaanland en AV Lycurgus. In samenwerking met de clubs organiseren we trainingsarrangementen voor de Dam tot Damloop."

TRAINING Frank geeft aan het begin van de hardloopcursus, advies over schoenen, kleding en voeding. "We zien de lopers regelmatig terug in de winkel. Ons personeel kan goed advies geven. Ze hebben allemaal affiniteit met hardlopen. Hier werken baan- en wedstrijdlopers en gediplomeerd fysiotherapeut Arianne."

FYSIOTHERAPEUT De medewerkers kunnen een individueel schema of een algemeen schema overleggen. Hoewel de ervaring met hardlopen groot is binnen Runnersworld, willen de medewerkers niet op de stoel van de medische specialist zitten. Zodoende houdt een fysiotherapeut verbonden aan Runnersworld zaterdagmorgen spreekuur. Mensen lopen soms blessures op en bespreken de trainingsopbouw met de fysiotherapeut. Runnersworld Zaandam werkt met diverse fysiotherapeuten in de streek samen. Daarnaast is er goed contact met podoloog Verweij.

TECHNIEK Via loopapps op de smartphone verzetten sporters hun grenzen. "Een dergelijke app zoals Evi heeft velen aan het hardlopen gebracht", vertelt Frank Ossen. "Uiteraard ziet de app niet hoe het looptechnisch gaat. In de winkel kun je op je hardloopschoenen een stukje lopen en dat wordt aan de hand van het gemaakte filmbeeld geanalyseerd. Vervolgens nemen we de verbeterpunten door."

VOET Bij Runnersworld Zaandam hebben ze een breed assortiment aan schoenen. "Dat is noodzakelijk, want elke voet is weer anders."

De Zaandamse vestiging is zeven dagen in de week open, ook zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

INFORMATIE

Runnersworld Zaandam

Gedempte Gracht 58

1506 CH Zaandam

Telefoon: 075 - 631 53 54

Info@runnersworldzaandam.nl

www.runnersworld.nl