• In de eerste aflevering Oudgedienden werden Ineke en Chris Jansen met de camera gevolgd door camerajournalist Tom van Midden.

    Dirk Karten

RTV Zaanstreek camerajournalist zet steunpilaren voor de schermen

ZAANSTREEK Wat is een vereniging, club of stichting zonder de onmisbare 'steunpilaren'? Vrijwilligers die al jarenlang trouw hun onmisbare werk verrichten, ook vaak achter de schermen. RTV Zaanstreek camerajournalist zette ze voor één keer voor de schermen in zijn ZaanTV serie Oudgedienden.

Chris en Ineke Jansen beten het spits vorige week woensdag af. Dit Zaanradio-echtpaar verzorgt al jarenlang het klassieke muziekprogramma Intermezzo. Het duo bedient al vele jaren de doelgroep klassiek muziekliefhebbers op Zaanradio en zijn een schoolvoorbeeld van plezierig hun hobby uitoefenen bij de Zaanse lokale omroep.

PORTRETTEN

Zo zijn er gelukkig nog meerdere Zaankanters die met veel enthousiasme en plezier al jarenlang bij RTV Zaanstreek actief zijn als vrijwilliger. Vanavond, woensdag 10 juli, staat het tweede portret gepland op ZaanTV.

Daarin komt Pascal Zandbergen aan bod. Wie de ogen dichtdoet en alleen zou luisteren naar zijn stem zal al herkenning krijgen. Pascal is niet alleen technicus, hij is ook vaste presentator van het Zaanse nieuws.

De zomerserie Oudgedienden staat elke woensdag vanaf 18.00 uur online op www.rtvzaanstreek.nl en is dan ook op ZaanTV te zien. Op de planning staan nog portretten van: 17 juli, Elly van Amstel (Platenkast), 24 juli, Ed Bakker (Het komt voor de Bakker), 31 juli, Hans Fiere (onder andere Zaansport en eindredactie ZaanTV), 7 augustus, Hüsnü Polat (Radio 2000) en 14 augustus, Peter Daniëls (Elastique).

ZaanTV wordt in Zaanstad uitgezonden door ZIGGO via kanaal 36 via de mediabox en 337 via de omschakeling van analoog naar digitaal. En op kanaal 45 in Wormerland. Via KPN is ZaanTV te zien op kanaal 1418. ZaanTV is ook via de livestream op www.rtvzaanstreek.nl te volgen.

In de eerste aflevering Oudgedienden werden Ineke en Chris Jansen met de camera gevolgd door camerajournalist Tom van Midden. De aflevering is terug te zien op https://www.rtvzaanstreek.nl/tv/gemist