Romeo en Julia in Zaantheater

ZAANDAM Een echte balletklassieker in het Zaantheater. Op zondag 24 december is vanaf 15.00 uur 'Romeo en Julia' te zien. Een strijkkwartet speelt van tevoren in de foyer, die is aangekleed in kerstsferen. Ook is er tussen 13.00 en 14.00 uur een openbare repetitie, gratis toegankelijk voor iedereen met een kaartje voor de voorstelling. Een feestelijk begin van de kerstdagen!

'Romeo en Julia' is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie. Dit beroemde verhaal van Shakespeare over een onmogelijke liefde, op fantastische muziek van Prokofiev, gespeeld door een live orkest, is een aanrader voor iedereen.

Romeo en Julia zijn verliefd op elkaar. Romeo behoort tot de familie van de Montagues, en Julia is een Capulet. Die twee families maken al jaren ruzie, zodat Romeo en Julia elkaar in het geheim moeten ontmoeten. Deze onmogelijke liefde zal voor beiden echter slecht aflopen.

Met dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan het ultieme liefdesverhaal in heel Europa met succes tot leven.

Geniet van de weelderige kostuums en van de indrukwekkende decors: zij vormen een betoverende achtergrond voor onder meer de uitbundige feesttaferelen in het verhaal. Een sprookjesachtige voorstelling voor de hele familie.

Kaarten voor Romeo en Julia (vanaf € 16,25 plus € 3,50 voor drankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075- 6 555 333.