• De oude meester legt aan.

    Peter Seijmour

Prettige spelers willen door

ZAANDAM In de Zaanstreek staat Erwin Smit bekend als Mister PSZ. Met een onderbreking speelde hij in totaal elf seizoenen voor de Prettige Spelers. Die titel mag de aanvoerder binnen het veld met trots dragen.

Lijdzaam volgde hij de ontwikkelingen rond 'zijn club'. Hij was als een echte captain aanwezig op 26 april. Ook Smit liet alle gepresenteerde opties op zich inwerken. Overstappen naar FC Zaandam, spelen op het complex van Hercules Zaandam maar erger nog: opheffen van PSZ. Dat voelde voor Smit niet goed.

"Dan kun je twee dingen doen. De handdoek werpen of zelf initiatief nemen". Hij koos voor het laatste en gooide tijdens koningsnacht een balletje op bij iemand van RCZ en toog samen met voorzitster Nadia Schumacher naar RCZ.

Niet voor niets jarenlang een goede buur en een bekend spreekwoord leert dat die beter zijn dan verre vrienden. "Het deed me wel weer wat toen ik het terrein weer op liep voor het gesprek met RCZ. Ik ben er ook begonnen dus dan zou de cirkel rond zijn, " aldus Smit.

Het gevoel bij RCZ was gelijk goed. PSZ traint op dinsdag en donderdag net als RCZ, maar de invulling van trainingen lijkt geen probleem op te gaan leveren. Beide clubs blijven zelfstandig. Voor PSZ de uitgelezen mogelijkheid om het 63 jarig bestaan naar de 65 te tillen. Of het ooit tot een opgaan in elkaar zal leiden moet de toekomst uit gaan wijzen.

De strijdlustige Smit weet als geen ander dat zijn club meer dan ooit een beroep moet gaan doen op sponsoren, die meevoelen met de club en spelers uit de Zaanstreek, die een balletje willen trappen bij de club met prettige spelers. "Het lot ligt nu in handen van onze leden. De RCZ optie komt ook ter tafel en is wat mij betreft is dat de beste optie. Zowel RCZ als PSZ staan bekend als warme clubs en hebben bewezen goed naast elkaar te kunnen leven."

Spelers en sponsoren kunnen zich aanmelden bij erwinsmit75@icloud.com.

De leden van PSZ kwamen eerder al op 26 april bijeen. Dat bleken er te weinig voor een definitief besluit. Donderdag 17 mei volgt nogmaals een Extra Ledenvergaderin waarop wel een besluit zal worden genomen.