• Kamerich & Budwilowitz/EYES2
  • Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Prestigieuze prijs voor Zaans toneelgezelschap

KOOG AAN DE ZAAN De jeugdtheatervoorstelling Meneertje Meer van Toneelgezelschap Winterberg uit Koog aan de Zaan en STIP theaterproducties heeft een Zilveren Krekel gewonnen voor 'meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie' 2018.

Een vakjury nomineert de beste jeugdtheatervoorstellingen van dat theaterseizoen. Tijdens het Nederlands Theaterfestival (6 -16 september) wordt deze prijs uitgereikt en maakt één van de Zilveren Krekel winnaars kans op de Gouden Krekel.

De Jury schreef over de voorstelling: 'Meneertje Meer is een verbluffend beeldende voorstelling die virtuoos speelt met diepte en perspectief. Mark Haayema schreef de tekst en hij bedient samen met Marlyn Coetsier op onnavolgbare wijze de poppen. Het poppenspel is energiek, vol vaart, humor en knappe (komische) timing. Marlies Schot maakte een inventief decor waarin een meer zomaar een zee wordt, een racebaan uit het niets tevoorschijn komt.

Job Raaijmakers regisseert het als een muziekstuk, met snelle passages van gekte en momenten van verstilling. Meneertje Meer is een razend knappe voorstelling voor 3+ waarin de allerkleinsten maar ook iets oudere kinderen hun eigen gedrag subtiel gespiegeld zien. Om over ons volwassenen maar helemaal te zwijgen."

De Zaanse Marlyn Coetsier is artistiek Leider van Tg. Winterberg en maakte eerder succesvolle voorstellingen zoals Sterrenwachter. Sinds 2008 werken STIP theaterproducties en Tg. Winterberg samen. Ze ontwikkelen en produceren voorstellingen voor verschillende leeftijden. Tg. Winterberg specialiseerde zich tot een kwalitatief jeugdtheatergezelschap met theater voor de allerkleinste (2-5 jarige). Tg. Winterberg maakt toegankelijk en kwalitatief beeldend theater met poppen waarbij STIP theaterproducties de voorstellingen produceert en faciliteert met een tour door Nederland en België.