• Hulsing G

Poster Joop Zoetemelk blijft in dorp!

ASSENDELFT Speciaal voor de wielerronde van Assendelft dit jaar, was Joop Zoetemelk bereid gevonden om een poster van zichzelf te signeren. Deze poster was bedoeld om als extra prijs te dienen voor de loterij ter realisatie van het Nationaal Wielersport Museum.


De trekking heeft inmiddels plaats gehad onder de loten die in de week vóór en na de ronde werden gekocht. Woensdag 21 november kon de initiatiefnemer van het museum Gerrie Hulsing, de poster gaan uitreiken aan de gelukkige winnaar. En de winnaar was er blij en verguld mee! Want laten we wel zijn, niet iedereen heeft een poster in huis van de grootste wielrenner die ons land kent.

Via René Kemna uit Assendelft en Hans van Eck uit Veghel, kwam de poster onder Joop Zoetemelk zijn aandacht. En sportief als Joop nu eenmaal is, signeerde hij de poster gaarne. Meteen bracht Hans van Eck het Nationaal Wielersport Museum onder Joop zijn aandacht, een initiatief waar hij positief tegen aan keek.


De gelukkige winnaar van de poster is een Assendelver, dus de poster blijft in het eigen dorp. Een rasechte voetbalman bleek de winnaar te zijn geworden. Erelid van voetbalclub SVA, de heer Jan van der Hoorn.
Maar Jan is naast voetbalman, ook een groot liefhebber van de wielersport, en in de beginjaren van de Ronde van Assendelft ook nauw betrokken geweest bij de organisatie. Hij is dan ook vrijwel alle jaren aanwezig en mocht dit jaar zelfs het startschot lossen.


Toen Gerrie Hulsing hem de poster kwam overhandigen liet Jan dan ook weten dat hij er volgend jaar weer bij is, en dat hij dan hoopt om Harm Ottenbros eens een keer te ontmoeten. Daar heeft hij goede herinneringen aan. Hij was in het Belgische Zolder aanwezig toen Harm daar de wereldtitel in wacht wist te slepen. Beloftes zijn moeilijk te maken, maar wie weet bestaat die kans voor 2019…


De Ronde van Assendelft was dit jaar een groot succes, en voor Jan van der Hoorn kan het helemaal niet meer stuk. Een hele mooie wielerdag beleefd én nog een gesigneerde poster van Joop Zoetemelk, dat doet een wielersport-hart goed. Héél goed!