• Regio College

Positieve rolmodellen tijdens ramadan op Regio College

ZAANDAM Het Regio College heeft maandag 11 juni een evenement gehouden onder de naam: 'Positieve Rolmodellen tijdens de Ramadan'. Acht bekende rolmodellen kwamen op de school langs om over hun eigen rol als 'rolmodel' te spreken en in gesprek te gaan met de studenten van het Regio College over diverse onderwerpen die onder de jeugd spelen. Aan het eind van de bijeenkomst was er een meet & greet met alle gasten voor de studenten.

Het event werd geopend door Emin Kececi, docent Engels aan het Regio College en een van de organisatoren van de bijeenkomst. Meester Yasin presenteerde de middag. Als eerste trad Redouan Badaou op. Hij is bekend van The Voice Kids van een aantal jaren geleden en student aan het Regio College. Vervolgens kwamen Dana El Filali, Abid en Des Balentien aan het woord, allen met een emotioneel en indrukwekkend verhaal over zichzelf en hoe ze uiteindelijk een inspiratie zijn geworden zijn voor anderen en gezien worden als rolmodel.

PANELGESPREK Mounir Samuel leidde vervolgens een panelgesprek bestaande uit Des Balentien, Dana El Filali, Abid Tounssi en Mohammed Saiah. Zij gingen in gesprek met studenten, medewerkers en docenten uit de zaal. Nicoline Smalbraak (bekend uit onder andere Utopia) sloot het event af met een mindfulnesstraining.

ONDANKS TEGENSLAGEN Het was de eerste keer dat dit evenement was georganiseerd op het Regio College. De studenten gaven aan dat zij erg geïnspireerd zijn geraakt door de gastsprekers. Vooral de boodschap naar positieve dingen te blijven kijken en door te gaan, ondanks alle tegenslagen die de sprekers hebben meegemaakt is er een die velen is bijgebleven. En in jezelf blijven geloven, waardoor je een inspiratie voor anderen kunt zijn.

Emin Kececi: "Ik heb vele positieve reacties ontvangen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit soort evenementen studenten inspireert en kracht geeft om ook in moeilijke situaties door te blijven gaan."

NPO RADIO 1 Na het event was de Nieuws & Co-bus van het gelijknamige NPO Radio 1-programma aanwezig. Tijdens de live-uitzending werd Emin, Des Balentien, Meester Vlogger en een aantal studenten geïnterviewd.