• Ontroerend Goed koor tijdens het PleinFestijn 2018 in Wormerveer

    Piet van Berge

PleinFestijn Marktplein

WORMERVEER Het Ontroerend Goed koor houdt, in nauwe samenwerking met het buurtcentrum de Lorzie, zondag 26 mei het jaarlijkse PleinFestijn op het Marktplein in Wormerveer.

Het belooft weer een gezellige muziekmiddag te worden met optredens van diverse koren en muzikanten. De opening van het muziekfestival zal door de doedelzakband "Saendistrict Pipes & Drums" uit Assendelft worden verzorgd. Deze band maakt muziek met doedelzakken en drums en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Ook in de pauze kunnen de bezoekers van deze band genieten.

Naast het organiserende koor verzorgt ook het “Popkoor Vocal Invention” uit Zaandam een tweetal optredens.

Vocal Invention bestaat uit 100 vrouwen en mannen die popsongs ten gehore brengen uit de afgelopen jaren maar ook van wat langer geleden. Het koor staat onder leiding van dirigent Patrice van Opstal en pianist Hanneke van den Dorpel. Tijdens het PleinFestijn presenteert dit koor een aantal nummers die zij ook tijdens het theaterconcert BACKSTAGE in maart 2020 in het Zaantheater zullen zingen.

Verder verzorgt het “Gospelkoor Rise & Shine” uit Amsterdam een tweetal optredens. Dit koor bestaat uit 18 ervaren zangers en zangeressen die black gospel en soul zingen en staat onder bezielende leiding van Jeannet de Jager. Dit koor heeft alles in huis om een swingend en inspirerend optreden neer te zetten: ritme, passie, mooie arrangementen en unieke solo’s.

Na het tweede en laatste optreden van de koren zal om ca. 16.30 uur een spectaculair optreden worden verzorgd door de in onze regio bekende zanger en gitarist Marcel Kramer.

Al deze muzikanten treden op vanaf een door de Firma Komen Transport B.V. uit Beverwijk beschikbaar gestelde podiumwagen.

Het festival begint om 12.15 uur en wordt om 18.00 uur afgesloten. Tijdens het festival zullen er loten te koop worden aangeboden voor een tombola waarbij iedereen is verzekerd van een prijs! De toegang is uiteraard gratis en op het Marktplein kunnen diverse hapjes en drankjes worden besteld om de inwendige mens te versterken.