• Vocal Invention in actie in de Maria Magdalenakerk

    Piet Jetses/Vocal Invention

Optreden weer groot succes

ZAANSTREEK Popkoor Vocal Invention, het Zaanse vijfstemmige koor dat nu ruim twintig jaar bestaat, beleeft drukke tijden. Na een groots optreden in het Zaantheater vorig jaar, gevolgd door Paradiso in januari en wat kleinere optredens her en der, was het deze keer de beurt aan de Maria Magdalenakerk in Wormer. Hier mocht het gezelschap het slot van een reeks zondagmiddagconcerten verzorgen. Het werd een succes.

Ariane Blees

Het publiek genoot zicht- en hoorbaar. Een diversiteit aan nummers kwam voorbij waaronder Michael Jacksons 'Man in the Mirror' en nummers van Christina Aguilera 'Say Something' en Adele 'Million Years Ago'. Het lied 'My Valentine' van Paul McCartney begeleidden de koorleden met gebarentaal. Ook waren er enthousiaste reacties op 'The Hanging Tree' uit the Hunger Games. Het was de derde keer dat het koor in de Maria Magdalenakerk mocht optreden. De zangers en zangeressen bewezen dat de kwaliteit van Vocal Invention steeds beter wordt. Vaste dirigent Patrice van Opstal was achteraf ook content. Het was een hele kunst om de akoestiek van de grote ruimte goed te gebruiken, zodat de zang en muzikale begeleiding in verhouding bleef. Laatstgenoemde werd als vanouds verzorgd door pianiste Hanneke van de Dorpel en het combo van het koor. Een paar nummers werden door solisten ingeleid. Misschien wel de grootste verrassing was de toegift, speciaal voor deze kerkmiddag ingestudeerd. Met luide stemmen galmde het ' Hallelujah' van Händel door de ruimte. Het publiek gaf een daverend applaus.

Dirigent en koorleden gaan nu weer hard werken aan nieuwe nummers want hoe groter het repertoire, hoe meer keuze bij een volgend concert. Wie een avond vrijblijvend mee wil zingen, is welkom. Voor mannen is er zeker plaats bij de stemgroepen tenor en bas en bij de dames bij de alten. Anderen komen waarschijnlijk op een korte wachtlijst. Voor beide is een extra open repetitie ingepland op maandagavond 14 mei. De leeftijd bij aanvang is tussen de 18 tot 55 jaar. Nieuwkomers krijgen de bladmuziek van die avond te leen. Vocal Invention repeteert van 20.00 tot 22.15 uur in het verenigingsgebouw Czaar Peter aan de Bloemgracht 56 in Zaandam. Verdere informatie via www.vocal-invention.nl of op Facebook.