• De Hooimaker

Open dag bij zorgatelier De Hooimaker

ASSENDELFT Aan de Dorpsstraat 147 in Assendelft-Zuid bevindt zich zorgatelier De Hooimaker, een kleinschalige dagbesteding voor mensen met een zorgvraag. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt er een open dag gehouden. Geïnteresseerden zijn van 10.00 tot 14.30 uur welkom om een kijkje bij het zorgatelier te komen nemen.

Er kan een kijkje worden genomen in het zorgatelier, de ecologische groenten/kruiden/bloementuin en het glasatelier. Natuurlijk zijn ook de winkel en de winkeltuin vrij toegankelijk. Jaap Jan, Lotte en Tineke, begeleiding het zorgatelier, laten de mensen zien wat zij zoal doen en beantwoorden graag hun vragen.

Op vrijdag zijn ook de deelnemers aanwezig om u uitleg en een rondleiding te geven. Het zorgatelier is een plek waar zorg, creativiteit en arbeidsmatige activiteiten samenkomen. Een fijne, kleinschalige plek in een warme, sociale en vertrouwde omgeving. Er wordt gewerkt met professionele en enthousiaste begeleiding. Door middel van de activiteiten wordt er gekeken waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen van de deelnemers. Werken, leren, ervaren vanuit ieder zijn/haar unieke mogelijkheden.

De Hooimaker beschikt over een eigen glasatelier. Deze werkplek is compleet ingericht met oven, gereedschap en materialen om glasproducten te maken door middel van glasfushing (het samensmelten van glas). Een unieke activiteit met veel mogelijkheden. De producten die ze hier maken worden verkocht in de winkel.

De open dagen zijn voor mensen die opzoek zijn naar een passende dagbesteding, voor familieleden en bekenden van de deelnemers, scholen, wijkteams, begeleiders, organisaties, voor omwonenden, klanten en belangstellenden. Meer informatie is te vinden op www.hooimaker.nl