• Wandel op blote voeten door de moerassen van het Guisveld.

    Staatsbosbeheer

Op blote voeten in Guisveld

WESTZAAN Schoenen uit, sokken uit en huppatee met je blote voeten door de moerassen van het Guisveld. Op woensdag 17 juli kunnen de liefhebbers van 14.00 tot 15.30 uur mee met de blote voeten-wandeling door het Guisveld.

Wie op de kaart van de Zaanstreek kijkt, ziet een wirwar van polders, plassen en vaarten. Tijdens het fietsen stuit je regelmatig op water. Dan is de keuze: zelf een pontje draaien of zeven kilometer omfietsen. In de Zaanstreek maak je kennis met het typische veenweidegebied van langgerekte weilanden, omsloten door water.

Na een vaartocht naar één van de eilanden stappen de deelnemers aan de blote voeten-wandeling uit. Daar gaan de schoenen uit en voelen de wandelaars hoe de natuur onder hun voeten aanvoelt: van droge stukken gras tot natte moerassige plekken. En natuurlijk ook modderplassen

Deelname aan deze speciale wandeling kost 10 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar betalen 5 euro per persoon. Iedereen vanaf 4 jaar mag meelopen. De wandeling duurt van 14.00 tot 15.30 uur en start bij de Werkschuur van Staatsbosbeheer aan Middel 180A in Westzaan.

Aanmelden voor de wandeling kan via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/zaanstreek/met-je-blote-voeten-door-het-guisveld of mail voor meer informatie naar i.tessel@staatsbosbeheer.nl.

Wie mee wil lopen, moet bij zijn of haar kledingkeuze rekening houden met het weer. De blote voeten-wandeling is geschikt voor mindervaliden, mits ze zelfstandig in de boot kunnen stappen en op moerassige bodem kunnen lopen. Honden zijn niet toegestaan.