• The Preacher Men.

    Ferry Knijn

Nieuwjaarsconcert Jazz Inverdan met The Preacher Men

ZAANDAM Jazz Inverdan verzorgt zondag 6 januari een nieuwjaarsconcert vol jazz van The Preacher Men bij De Vermaning in Zaandam.

Saxofonist Efraim Trujillo is vooral bekend van de superband The Ploctones. In The Preacher Men duikt hij in een oude liefde, de Hammondorgel-jazz uit de jaren '50 en '60. Met Rob Mostert achter de toetsen en Chris Strik op het drumkrukje wordt de muziek verkend die door muzikanten als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson en Stanley Turrentine immens populair werd gemaakt. Smeuïge, in gospel en soul gedrenkte jazz, met de vuige klanken van het orgel, de donkerbruine saxofoonsound en soepel swingende drums. Uiteraard geeft het drietal zijn eigen draai aan het genre, zoals te horen is op de nieuwe cd, 'Blue' die in de zomer van 2018 uitkwam en door de pers werd bejubeld. Het hoesje is een hommage aan de prachtig vormgegeven covers van het legendarische Blue Note-label, dat in de jaren '60 grossierde in deze 'tenorgeljazz'. Met een bandnaam als
deze moet het Nieuwjaarsconcert van Jazz Inverdan in de Vermaning van Zaandam wel een  succes worden.

Op zondag 6 januari wordt om 16.00 uur aldus het nieuwe jazzjaar ingeluid. De entree bedraagt 18 euro (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang).
Reserveringen voor het concert kunnen worden gemaakt via info@jazzinverdan.nl