• Het kaartje van de route.

    HVZ

Nachtelijke viswedstijd

ZAANDAM Hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ) houdt dit weekend in recreatiegebied Jagersveld bij Zaandam een grote nachtviswedstrijd voor karper vissende koppels.
De wedstrijd start op vanavond, vrijdag 20 april om 20.00u en duurt (continue doorlopend) tot zondag, 22 april, 08.00 uur waarna er een kleine lunch en een prijsuitreiking plaatsvindt n het eetcafé van het grote buitenleven warenhuis 'LIV Outdoor' aan de stormhoek in Zaandam.
Om een dergelijk evenement in een openbaar recreatiegebied met 22 deelnemers (44 hengels + heel veel materiaal en de juiste papieren voor iedereen) goed te laten verlopen, wordt er samengewerkt met meerdere partijen. Dit zijn o.a. gemeente Zaanstad en een aantal bedrijven.
Door de omstandigheden rond de Jagersplas (vrij lange onverharde voetpaden) zal minimaal een derde van de deelnemers per boot naar de visstek moeten worden gebracht en nog eens een derde van de deelnemers via een fietspad per auto (met ontheffing) worden begeleid naar de visstek. De voorbereidingen werden gedaan over een periode van meer dan een halfjaar.