• In de gemeente Zaanstad zullen in totaal 53 brievenbussen verdwijnen.

    PostNL

Minder brievenbussen in Zaanstad

ZAANDAM PostNL past vanaf begin september in gemeente Zaanstad het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan.

Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

53 EXEMPLAREN WEG In de gemeente Zaanstad blijven 76 brievenbussen, verdwijnen er 53 brievenbussen en komen er 2 brievenbussen bij. De aanpassingen zijn 5 oktober 2018 gerealiseerd. Van de 53 brievenbussen die verdwijnen staan er zes in Assendelft, vijf in Koog aan de Zaan, zes in Krommenie, vier in Wormerveer, één in Westzaan, 28 in Zaandam en drie in Zaandijk. De twee nieuwe brievenbussen zullen gerealiseerd worden aan de Hoogaarslaan en de Kleine Tocht in Zaandam.

INFORMEREN Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie over de wijzigingen in het brievenbusnetwerk is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus. Het totaal aantal brievenbussen in het zuiden van Noord-Holland neemt af van 1042 naar 624 brievenbussen.