• Ariane Blees

In memoriam Ronald Peeters

ZAANDAM Na het plotselinge verlies van 112-fotograaf Ron Swart vorige week vrijdag moest het team van De Zaankanter en De Krommenieër ook afscheid nemen van een andere medewerker van de uitgaven. Columnist Ronald Peeters is na een kort, maar hevig ziekbed zondagmiddag overleden. Hij mocht slechts 57 jaar worden.

De naam Peeters zal voor altijd aan dit blad verbonden blijven. Waar eerder zijn vader Derk een spraakmakende columnist was, nam Ronald die taak uiteindelijk over. Dat deed hij op geheel andere maar niet minder enthousiaste wijze. Zijn inbreng kreeg medio juli echter een ogenschijnlijk voorlopig einde. 'Mijn inspiratie is even weg'. Niet veel later bleek dat Ronald verwikkeld was geraakt in een ongelijke strijd.

In onze streek was de lange Zaandammer een bekende en vooral ingetogen verschijning. Bij voetbalvereniging Knollendam was hij de zelf-benoemde perschef. Van zijn hand (alter ego De Lange Lummel) verschenen diverse uiterst humoristische boekjes. Voor de 'oudjes' van verzorgingshuis Saenden was hij volop actief in diverse rollen.

Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte.