Melding in Oostzaan krijgt vervolg

STREEK Even voor 11 uur 's ochtends kreeg de politie Zanstreek-Waterland de melding van een hondenuitlater dat er een man half in het water lag in 't Twiske in Oostzaan. Direct gingen agenten, alsmede een ambulance, met spoed naar de aangegeven plek..

De agenten die als eerste ter plaatse waren hebben de man uit het water gehaald. Zij zagen direct dat reanimatie niet meer zinvol was. De man had ernstige verwondingen. Een luguber beeld.

De directe omgeving werd direct afgezet en rechercheurs, forensisch rechercheurs en een schouwarts hebben onderzoek gedaan. Na onderzoek ter plaatse en autopsie werd vastgesteld dat het om zelfmoord gaat. Uit respect voor het slachtoffer is er over de wijze van zelfmoord geen informatie verstrekt

De agenten ter plaatse, de meeste met vele jaren politie-ervaring maar ook een politiestudent, hadden al veel meegemaakt maar deze situatie heeft diepe indruk gemaakt.

Van de lijkvinding is een persalarm uitgegaan waarop er flink veel journalisten naar de locatie kwamen. Met de meesten van hen hebben wij gelukkig goede afspraken gemaakt. Er werden namelijk eerder foto's van het slachtoffer gemaakt dan wij het slechte nieuws aan de nabestaanden konden vertellen. Het zou triest zijn als de nabestaanden via social media achter de dood van deze man moesten komen.

'Wij hebben dus een bericht geplaatst met het verzoek geen foto's van het slachtoffer te delen. Dat is, voor zover wij weten, niet gebeurd. Wij willen alle fotografen bedanken voor hun begrip!' aldus de politie