waar een klein winkelcentrum groot in kan zijn

13-08-2019, 12:50 | Lezersnieuws | marianne

Rooswijk Zaandijk blinkt niet uit in plekken om sociale contacten te leggen.

Maar gelukkig is daar de supermarkt van Albert Heijn; strategisch gelegen in het midden van het winkelcentrum.

Voor de winkel wordt weleens een elektrische fiets gestolen, maar omdat alles wat zich buiten deze winkel afspeelt niet de verantwoordelijkheid van medewerkers van AH Vos is zien we dit door de vingers.

Binnen kenmerkt de winkel zich door een overzichtelijk looppad waarop men bij het productaanbod terechtkomt.

De tegels liggen hier en daar wat scheef en door lekkende koelingskasten is de vloer soms wat glad, maar met het leungemak van een boodschappenkarretje blijft men in het algemeen goed op de been.

Het afgeprijsde gebak ligt gebroederlijk naast de afgeprijsde vleesproducten; en er is een speciale bak waar men dertig procent korting krijgt op producten die de uiterste verkoopdatum passeren.

Wel even opletten, want soms liggen deze producten er langer dan de bedoeling is, en een buikgriepje ligt in dat geval in een klein hoekje.

In het midden van de winkel staat een koffieapparaat met een uitnodiging tot het drinken van een bakkie.

Zonder bekertjes, suiker, melk en roer staafjes wordt de kans op een onvergetelijke sociale gebeurtenis jammer genoeg beëindigd voordat hij goed en wel begonnen is.

Bij de frisdranken en bierafdeling steken wat mensen spullen onder hun kleding en verdwijnen via de uitgang naar buiten.

Klanten hebben geen verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de zaak dus zien het door de vingers.

Als aan de kassa de prijzen van meerdere producten hoger uitvallen dan in de winkel staat aangegeven heeft de klant de mogelijkheid om de medewerkers hierop te wijzen.

AH wil tenslotte dat klanten tevreden zijn met hun koopervaring en niet naar huis gaan met de gedachte dat men wordt afgezet.

Als de medewerkers niet begrijpen welke prijs voor welk product geldt is ontkenning niet zo verwonderlijk.

Na wat gekibbel, gezucht en het heen en weer smijten van de betreffende producten wordt uiteindelijk het teveel berekende bedrag met opgewekte tegenzin terugbetaald.

Wat zou het fijn zijn om daarna op het Rooswijkplein een druk bezocht terrasje te kunnen pakken.

Onder het genot van een kop koffie dromen over een toekomst waarin tevreden winkelmedewerkers met een brede lach aan klanten laten weten hoe blij ze met hen zijn.

De rest zien we dan door de vingers.