• Sinterklaas en Amerigo kiezen Zaanstad uit voor de landelijke intocht.

    Roel Jorna

Landelijke intocht Sinterklaas in Zaanstad

ZAANSTAD Sinterklaas zet dit jaar voet aan wal in Zaanstad. De landelijke intocht van de goedheiligman is dit jaar in de gemeente Zaanstad, op en rond de beroemde Zaanse Schans. Op zaterdag 17 november vaart hij met zijn pieten Zaanstad binnen. Burgemeester Jan Hamming verwelkomt hem in het historische dorp Zaandijk. Daarna begeeft de Sint zich te paard naar de Zaanse Schans. Alle kinderen zijn welkom om de Sint te ontvangen. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Burgemeester Jan Hamming is trots dat de keuze van Sinterklaas dit jaar op Zaanstad is gevallen: "De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis. We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht."

Ook de berichten uit Spanje zijn positief. Sinterklaas laat weten uit te kijken naar de intocht in Zaanstad.

VERSLAG AANKOMST NTR De publieke omroep NTR doet zaterdag 17 november vanaf 12.00 uur verslag van de aankomst van Sinterklaas. Dit is te zien op NPO Zapp/NPO 3.

Ook dit jaar verzorgt Dieuwertje Blok de presentatie. Op NPO Zappelin Xtra en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen.

SINTERKLAASJOURNAAL Eerder die week, op maandag 12 november, start Het Sinterklaasjournaal. De belevenissen van de Sint vóór en na de intocht zijn vanaf dan iedere dag om 18.00 uur op NPO Zapp/NPO 3 te zien. De uitzendingen lopen tot en met 5 december.