• Ondanks verlies vlaggenschip toch vreugde bij Groen Geel: het tweede is kampioen

    KV Groen Geel

Korfbalkansen blijven volop aanwezig

STREEK Het spreekwoord 'of de duvel er mee speelt' werd achterliggend weekeinde in Groen Geel kringen met regelmaat gebezigd. Het overtuigend kampioenschap van het tweede achttal was reden voor een feestje. Dat werd echter gevolgd door een onverwacht en nipt 31-29 verlies van het vlaggenschip bij Wageningen. In Amsterdam leed concurrent AWDTV tegen stadsgenoot Rohda echter ook een 11-19 nederlaag waardoor er aan de top in de Hoofdklasse niets gewijzigd is.

Dat KZ/Hiltex het moeilijk zou krijgen bij TOP in Sassenheim viel te verwachten. Tot de rust konden de 'Koogers´ het tempo nog bijhouden, maar na de pauze overspeelde TOP haar tegenstander met een 31-19 nederlaag tot gevolg. Omdat onderin DVO nog slechts op vier punten achter staat moet er nog flink aangetrokken worden om lijfsbehoud te kunnen realiseren.

Zaandam Zuid ondervond tegen HBC weinig hinder van de tegenstander getuige de 17-7 zege. Die winst was, net als in de komende partijen, ook noodzakelijk om de innig gewenste beslissingswedstrijd tegen Purmer uit het vuur te kunnen slepen.

In Oostzaan klonk gejuich nadat bekend werd dat OKV in Dordrecht de tweede zege van dit seizoen wist te boeken. De 10-16 winst was terecht al zag interim-trainer Frank Anepool dat zijn team het zichzelf onnodig moeilijk maakte.

In de derde klasse heeft Furore tegen Triade geen fouten gemaakt. Dat past helemaal bij het ontwikkelingsplan van de fusieclub. Wekelijks moet het achttal beter worden waardoor aan het einde van de rit het kampioenschap een feit is.

Bij het honderdjarige Roda uit Westzaan is de druk definitief van de ketel. Bij Revival werd aan alle twijfel overtuigend een einde gemaakt. De 22-31 zege maakte dat de doelstelling twee wedstrijden voor het einde werd gehaald.

Het 23-23 gelijke spel van ZKC'31 bij EKVA én verlies van de concurrent Exakwa maakt dat de Zaandammers nu op plaats drie staan. Desondanks toonde coach Niels Voorneveld zich niet helemaal tevreden. 'Twee keer op voorsprong komen in de slotfase en dat niet uit weten te spelen is niet volwassen.'

Voor ZKV is het doek definitief gevallen. De 32-21 nederlaag bij KVS maakt een einde aan het verblijf in de eerste klasse. Het kleine beetje hoop dat er nog was werd door concurrent BEP weggespeeld. Zij versloegen DOS.