• ArteMisses

    Kees Klinkenberg

Klassiek aan de Zaanbocht in de Wormerveerse Vermaning

STREEK Dat de Wormerveerse Vermaning een steeds drukker bezocht cultuurpodium is stata als een paal boven het Zaanwater, Dat zal op 18 februari ongetwijfeld bevestigd worden als ArteMisses op zal treden in de Vermaning met een zeer gevarieerd programma.

ArteMisses is een klassiek trio dat het publiek verrast met veelzijdige programma's. Ze brengen duetten van barok tot laat-romantiek, opera aria's en instrumentaal spel. Dit alles gecombineerd met een vleugje theater. Dit maakt een concert van ArteMisses tot een boeiende, afwisselende voorstelling.

In dit concertprogramma, speciaal samengesteld voor de concertserie in de Wormerveerse Vermaning nemen de ArteMisses de bezoekers mee naar Zuid Europa. Voor de pauze zal een Frans impressionistisch programma te horen zijn waarin werken van componisten als Debussy, Faure en Chausson. In een boeiende combinatie van stukken; duetten, solozang, fluit en piano, wordt deze beeldende stijlperiode van verschillende kanten belicht.

Na de pauze reizen de Artemisses met het publiek door naar Italie, waar aria's en duetten uit de Italiaanse opera's van Mozart en Puccini op het programma staan. Maar niet nadat zij de Venetiaanse gondeliers bezocht hebben, dit belicht door Rossini. Zij eindigen het programma met twee lichtvoetige Engelstalige stukken.

Het concert op 18 februari begint om 15:00 – de toegang, inclusief een pauze drankje is € 15,-

Veel bezoekers komen op de fiets maar rond de Wormerveerse Vermaning is ruim voldoende gratis parkeerruimte en de Wormerveerse Vermaning is 5 min. lopen vanaf station Wormerveer.

In de komende periode staan er nog een aantal aantrekkelijke optredens op de agenda.

Zoals zondag 28 januari (11.00 uur) FEEST (nog 100 nachtjes slapen). De allereerste theatervoorstelling van meneer Wiem en Marieloes ( Stichting Potitco) in de Wormerveerse Vermaning. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar.

Voor dinsdag 13 februari staat genoteerd 'KUNST VAN JUWELEN'. Een lezing door Martijn Akkerman (bekend van „Tussen Kunst en Kitsch") over juwelen.