• Volop vertier in de nieuwbouwwijk in Wormerveer

    Niels Bolhoeve

Kinderen voor één dag op troon

WORMERVEER Op de plek van de voormalige Noordse Balk, aan de Groene Valk, zal vrijdag 27 april een heus kinderparadijs gerealiseerd worden van maar liefst 800 m2. Die dag beleeft Kinderkoningsdag van 12.00 tot 16.00 uur haar tweede editie.

Met meerdere springkussens, een flink aantal Oudhollandse spelen, gratis toegang en gratis versnaperingen (voor de kinderen) zoals limonades, poffertjes, suikerspin etc. ontstaat op deze speciale dag een echt speelwalhalla voor kinderen tot zo'n 12 jaar.

De initiatiefnemers van deze Kinderkoningsdag zijn Niels Bolhoeve en Tom den Elzen. In de nieuwbouwwijk liepen de twee buurmannen met het idee rond om de buurt bij elkaar te brengen en de kinderen te laten spelen. Na het succes van het eerste jaar pakken de mannen het dit jaar groter aan en richten zij hun pijlen op heel Wormerveer. De locatie blijft voor dit jaar De Groene Arend (voormalig Noordse Balk terrein). Inmiddels is Alice Dijkstra toegevoegd aan de organisatie.

Het trio komt tegemoet aan de wens van veel Wormerveerders om een kleinschalig Koningsdagevenement voor kinderen te organiseren in hun eigen leefomgeving. De gedachte van het drietal was een feestje voor bewoners door bewoners. 'Dat vonden wij een prima uitgangspunt voor een mooi plan.'

Dit jaar steunt het evenement ook een mooi ander vrijwilligers organisatie' Food aan de Saen'. Deze organisatie zet zich in de Zaanstreek in voor hen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank, maar die zeker wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dagelijks ontvangen de oprichters Niels, Marissa, Peter en Mariëlle van verschillende donateurs verse vis, boodschappen, vers brood etc. om dit daarna vanuit huis te verdelen aan de personen die dit broodnodig hebben. Omdat er zoveel eten verspilt wordt hebben de organisatoren een Facebookgroep opgericht en ondertussen staat de teller al op meer dan 700 personen/gezinnen. Hulp is echt nodig en dat wordt door de organisatie dan ook goed bekeken en eerlijk verdeeld.

Wie nieuwsgierig is geworden en donateur wil worden of wil je weten hoe je anders kunt helpen, meld zich aan bij de organisatie van Kinderkoningsdag die geïnteresseerden verder kunnen helpen. Er wordt door Food aan de Saen bijvoorbeeld heel hard gezocht naar iemand die groente en fruit wilt schenken.

'Zo'n feestje is natuurlijk niet mogelijk zonder sponsors én de gemeente Zaanstad' aldus Bolhoeve en Den Elzen. 'Zij zorgen mede dat dit een super mooi kinderfeestje wordt. Onze dank gaat dan ook uit naar al onze sponsors.'

Wie als particulier dan wel sponsor ook een bijdrage wil leveren kan zich aanmelden als sponsor via een mail aan de organisatie koningsdagwormerveer@hotmail.com .