• Ruud Luttikhuizen en Judith Petra in de Schuilkerk actief

    Kees Klinkenberg

Kerstsfeer in de Schuilkerk

ZAANDAM In de Schuilkerk aan het Papenpad in Zaandam zal zondag 17 december om 19.30 uur een kerstconcert worden gegeven door vier leden van het Groot Omroep Koor, waaronder de Zaanse Judith Petra. Onder leiding van pianist Ruud Luttikhuizen zal dit kwartet, op geheel eigen wijze, bekende en minder bekende Christmas Carols en kerstliederen ten gehore brengen.

UNIEK De locatie van dit concert is uniek te noemen. De schuilkerk is de laatste nog gaaf gebleven houten schuurkerk van Nederland en beschikt over een zeer bijzondere akoestiek. Regelmatig wordt deze locatie dan ook gebruikt voor muziekopnames. De monumentale Schuilkerk staat inmiddels te koop; of in de toekomst nog gebruik gemaakt kan worden van deze unieke locatie is daarom ongewis.

KERSTSTALLEN Voor het concert van 17 december is de kerk sfeervol versierd en in kerstsfeer gebracht. Tijdens de pauze kunnen bezoekers van dit concert onder het genot van een kopje koffie of thee een mooie collectie kerststallen bewonderen die speciaal voor deze gelegenheid staan uitgestald.

KAARTEN De schuilkerk is klein en de kaartverkoop is al begonnen. De toegangprijs is € 10,- . Belangstellenden kunnen een kaartje reserveren via de mail bij Voor de Bakker Moments: cbakker65@icloud.com.

ACHTERGROND Een leven vol muziek is van toepassing op Ruud Luttikhuizen. Als pianist volgde Luttikhuizen (1971) twee studies aan het Utrechts Conservatorium. In 1994 behaalde hij zijn diploma piano bij docente Sumiko Nagaoka en in 1997 rondde hij zijn studie schoolmuziek af. Een eigen pianolespraktijk is hij nadien gestart. Daarnaast beschikt hij inmiddels over een ruime ervaring in het begeleiden van een grote verscheidenheid aan koren, solisten en musici, professionele en amateurzangers. In 2002 was Ruud voor een aantal projecten aan het Groot Omroepkoor in Hilversum verbonden. Uit deze projecten is een samenwerking ontstaan met een aantal leden uit het Groot Omroepkoor waaronder Judith Petra met wie Ruud op regelmatige basis concerten en recitals verzorgd.

De sopraan Judith Petra studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 1999 haar diploma Solozang Klassiek behaalde. Op dit moment wordt zij gecoacht door Gemma Visser. Sinds 2001 is Judith fulltime als sopraan verbonden aan het Groot Omroepkoor, waar zij regelmatig ook kleine solopartijen voor haar rekening neemt. Verder is zij actief als soliste bij diverse koren, in uiteenlopende genres, en als zangeres van liedrepertoire.