• TG Wiltgroei

Kaartverkoop DHL-festival gestart

WORMER De organisatie van het DoorHetLint-festival heeft de kaartverkoop geopend. Via www.doorhetlint-festival.nl kunnen festivalkaarten besteld worden. Deze kaarten kunnen op de dag van het festival zelf, zaterdag 6 juli, bij het loket van de ijsbaan ingewisseld worden voor een polsbandje waarmee je alle voorstellingen van de dag kunt bezoeken! Dagkaart kost € 12,50. Donderdagavond 4 juli kan de dagkaart ook bij Groos ingewisseld worden voor een polsbandje van 19.30 uur – 22.00 uur. 

Op 6 juli zijn de festivalkaarten/polsbandjes ook bij de ingang van ijsbaan Nova Zembla te koop. Jongeren tussen 12 en 18 jaar betalen voor een festivalticket € 7,50. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, gratis toegang.

TG WILTGROEI

Zaanse inbreng bij de deelnemende artiesten is er volop. Bijvoorbeeld van Theatergroep Wiltgroei. Dit jonge trio kent elkaar van het Zaanlands Lyceum. ,,Hoewel er op de middelbare school niet echt toneel gespeeld werd,'' vertelt Iris Oosterhoorn (1997). ,,Ik heb als profielwerkstuk een cabaretvoorstelling geschreven van maar liefst 40 minuten. Pas daarna ben ik bij het schooltoneel gegaan. Niet zo zeer om te spelen, maar ik hield me vooral bezig met de decors. Pas na het Zaanlands zijn Geert, ik met Pien met Wiltgroei gestart en zijn we écht theater gaan maken.'' Eva heeft nu de plek ingenomen van Pien.

Iris laat weten dat tijdens een etentje in Lab 44 de eerste zinnen van de voorstelling voor Door Het Lint 2019 zijn geschreven op een servetje. ,,We hebben een voorstelling van zo'n 20 minuten gemaakt. Het gaat over drie leeftijdsgenoten van ons die een start-up zijn begonnen zonder een echt concreet plan te hebben. Een groot bedrijf heeft de drie ingehuurd met de opdracht te bedenken wat onze generatie nodig heeft. Onze generatie wordt namelijk volgehangen worden met labels als 'lui', 'doelloos', 'bezig met randzaken zoals Social Media'. Onze conclusie is: we hebben helden nodig. Het blijft allemaal een beetje vaag en absurd maar dat is juist de bedoeling.''

VRIJKAARTEN WINNEN?

De organisatie van DHL verloot onder de lezers van nieuwsblad De Zaankanter twee festivalkaarten. Ga naar de website www.doorhetlint-festival.nl. Daar kun je vinden op welke locatie Wiltgroei optreedt tijdens het festival. Mail je antwoord voor vrijdag 12.00 uur naar info@doorhetlintvestival.nl. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar!