• Tim Knol

JOteVAL jongerenfestival in Zaantheater

ZAANDAM Al het jonge theatertalent van de Zaanstreek is zondag 10 juni te vinden in het Zaantheater. FluXus verzorgt die dag het JongerenTheaterFestival, ook wel JOteVAL. Door het hele theater kunnen bezoekers genieten van voorstellingen en optredens. Extra onderdeel van JOteVAL is het Jongerenpoëziefestival met de finale van de Zaanse Jongeren Poëziewedstrijd en verschillende schrijfworkshops. 

Jongerentheaterfestival JOteVAL brengt tussen 12.00 en 21.00 uur maar liefst tien theatergroepen op de planken. Drie groepen van Theatermijn, één danstheatergroep van Balletstudio DanZin, drie groepen van de Zaanse Theaterschool (in één productie), één jongerentheatergroep van PubLX en twee groepen van Theater MUS. Ontroerende, vrolijke of uitdagende producties, gemaakt met jongeren onder regie van professionele regisseurs en docenten. Zo gaat bijvoorbeeld de voorstelling 'Separate Ways' van Balletstudio DanZin over vriendschappen, liefde, gemis en eenzaamheid.
Tussen 19.00 en 21.00 uur vindt het Jongerenpoëziefestival plaats in de artiestenfoyer. Naast het volgen van schrijfworkshops kun je de finale meemaken van de Zaanse Jongeren Poëziewedstrijd. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Zaanse Dichterskring, de stadsdichters van Zaanstad en FluXus. Hiermee willen zij een podium bieden aan jonge taaltalenten en meer interesse voor poëzie aanwakkeren. Van 20.00 tot 21.00 uur is er een afterparty met een optreden van Musical Madness in de foyer.

Kaarten kosten 5 euro. Je koopt de kaarten specifiek voor één voorstelling, maar ze geven bij voldoende plek ook toegang alle andere producties. Een drankje zit bij de prijs inbegrepen en heb je een CJP-pas dan is de toegang gratis. Reserveren kan op via www.zaantheater.nl.