• Sara Anke

Jazz in De Vermaning

ZAANDAM Voor jazzsaxofonisten is het sax-bas-drumstrio altijd een toetssteen van kwaliteit en originaliteit. De blazer kan zich niet verstoppen en moet laten zien wat hij kan. Dat is de basis voor het concert dat zondag 3 februari plaats heeft in De Vermaning, Westzijde 80, Zaandam.

Sonny Rollins maakt het formaat groot met zijn klassieke albums uit het begin van de jaren '60. De Argentijnse tenorsaxofonist Natalio Sued biedt vanaf 2015 vanuit Amsterdam zijn eigen kijk op de bezetting. Met twee jonge Amerikanen aan zijn zijde, bassist Matt Adomeit en drummer Tristan Renfrow, overstijgt Native Speaker de simpele gedachte dat de bassist en drummer er puur zijn om de frontman te ondersteunen.
Spontaniteit, vertrouwen, sensitiviteit en de broodnodige humor maken de groep tot een uniek verschijnsel in de Nederlandse jazzscene. Sued was eerder bij Jazz Inverdan te horen met de groep All Ellington van kornettist Eric Boeren, het saxofoonkwartet Solaris en New Dog (waarin ook Renfrow het drumkrukje bezette).

Het concert begint om 16.00 uur en de entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang).

Na afloop is het mogelijk om een Italiaans driegangenmenu te gebruiken à € 20,00. Hiervoor dient gereserveerd te worden via info@jazzinverdan.nl