• Ervaringsdeskundige Eveline spreekt over ADHD bij vrouwen.

    Paulina Fotografie

Infosessie over ADHD bij vrouwen

ZAANSTREEK Ervaringsdeskundige Eveline Roux (42) geeft op woensdag 9 en dinsdag 22 januari een info-sessie via de Volksuniversiteit Zaanstreek, om andere vrouwen te informeren over ADHD.

Vrouwen kunnen ADHD-gerelateerde problemen jarenlang (on)bewust verbergen en compenseren, waardoor de diagnose gemist wordt. Ook is er niet voldoende kennis bij de vrouwen zelf. Eveline Roux geeft daarom een info-sessie voor vrouwen met ADHD en voor vrouwen die zich erin herkennen.

Eveline: "De gevolgen van ADHD bij vrouwen worden onderschat. Het doet echt wat met je eigenwaarde als je denkt dat het je eigen schuld is als je faalt op school of in je werk. Of als je moeite hebt met het huishouden. Bewustwording over de gevolgen van ADHD bij vrouwen is cruciaal. Want pas als een vrouw wéét dat zij ADHD heeft, kan zij het in haar voordeel gebruiken."

VOORDEEL In twee uurtjes worden vrouwen op 9 en 22 januari bijgepraat over ADHD. "Na deze sessie weten ze wat ADHD is, waarom ADHD bij vrouwen anders is dan bij mannen; hoe het zich uit bij vrouwen en hoe zij ADHD in hun eigen voordeel kunnen gebruiken."

De bijeenkomsten over Vrouwen met ADHD vinden plaats op woensdag 9 en dinsdag 22 januari van 19.30 tot 21.30 uur (inloop 19.15 uur) in De Bieb Zaandam aan de Westzijde 170a in Zaandam. Deelname kost 10 euro euro. Deze prijs is inclusief water/koffie/thee en iets lekkers.

Wie een avond wil bijwonen kan zich inschrijven of meer informatie vinden op http://adhdbijvrouwen.nl/info-sessie/ of http://www.vuzaanstreek.nl/cursusdetails/adhd-bij-vrouwen---inform.