• Wie wil er nu niet op ontdekking in het Zaantheater?

    Zaantheater

Het Grote Avonturenfestival in het Zaantheater

ZAANDAM Kleine en grote avonturiers: opgelet! Tijdens het Grote Avonturenfestival op zondag 11 maart tussen 13.00 en 17.00 uur valt er in alle hoeken en gaten van het Zaantheater iets te beleven. Dit gratis toegankelijke familiefestival is geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Zij kunnen meedoen aan allerlei workshops en activiteiten en natuurlijk zijn er ook voorstellingen te zien. Voor de voorstellingen wordt € 3,50 of € 5 entree gevraagd.

Er zijn bijna te veel gratis activiteiten om op te noemen en veel Zaanse instellingen en vrijwilligers werken weer mee. Zo kun je avontuurlijke proefjes doen met het Hemlab, kennismaken met een activiteit van de Kids Safety Escaperoom, toneelspelen met Lesley Geusebroek of kennismaken met de schrijfster en illustratrice van het boek 'Ik kan het',

Verder kun je pony rijden op het voorplein met de Bonte Belevenis, bamboestieken (wat zou dat zijn?), je laten schminken, knutselen en nog veel meer.

Uiteraard zijn er naast deze feestelijke activiteiten ook drie voorstellingen te zien. In 'De Rattenvanger' (vanaf 5 jaar, € 5) nemen poppenspeelster Ida van Dril en muzikant Michiel Schreuders je met live muziek, poppenspel en heel veel humor mee naar een stad vol… ratten!

Of ga je mee op wereldreis met Maya (3 t/m 7 jaar, € 3,50)? Uit haar koffer tovert ze een voorstelling en ze zingt, danst en trommelt erop los. In de grote zaal duikt meesterverteller Wijnand Stomp in het prentenboek 'De mooiste vis van de zee' (vanaf 3 jaar, € 3,50). Hij dompelt zijn publiek onder in een wonderlijke onderwaterwereld. Als dat geen avonturen worden…

Het Grote Avonturenfestival is gratis toegankelijk, iedereen kan gewoon binnenlopen. Kaarten bestellen voor de voorstellingen kan via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater.

De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar via 075-6 555 333. Als er 's avonds een voorstelling is, is de kassa tot 19.30 uur geopend.