• odijmond.nl/hetgroenefestival

Het Groene Festival in Wormer

STREEK Samen op weg naar een Klimaatneutraal Wormerland in 2030, dat is de ambitie van gemeente Wormerland.

Samen, want de inzet van inwoners op verduurzaming is hard nodig om de doelstellingen te bereiken. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving. Hoe? Dat vertellen diverse experts en organisaties hun gasten graag op zaterdag 13 oktober tijdens Het Groene Festival bij Café Groos aan de Dorpsstraat in Wormer.

Tijdens Het Groene Festival kunnen inwoners van gemeente Wormerland van 11.30 uur tot 17.00 uur luisteren en vragen stellen aan (lokale) organisaties en experts om zich te laten informeren over de energietransitie en duurzame energietechnieken, naast entertainment voor jong en oud. Om 12.00 uur opent wethouder Jeroen Schalkwijk de middag. Ook wordt op Het Groene Festival door Duurzaam Bouwloket het startschot gegeven voor de inkoopactie voor zonnepanelen.

Aan de kinderen is ook gedacht: Nico met z'n Kliko maakt leuk én leerzaam kindertheater. Ook verzorgt de Bosw8er wandelingen om de diverse natuur in de wijk te ontdekken. Speciaal voor Het Groene Festival heeft HVC een primeur: met de Virtual Reality brillen laten ze zien wat er met een appel gebeurt vanaf het moment dat hij in de GFT-bak belandt.

Daarnaast trapt Duurzaam Bouwloket de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen af voor de inwoners van gemeente Wormerland. Inwoners zijn van harte welkom bij de presentatie om 15.15 uur. Inwoners van gemeente Wormerland kunnen zich tot 5 januari 2019 vrijblijvend inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/actiewormerland. Zij krijgen na bezoek van een vakman een aanbod op maat.

Volledige programma op www.odijmond.nl/hetgroenefestival