• Duimen omhoog voor Sara vindt ook burgemeester Hamming

    Bart Homburg

Heldendaad Sara

WORMERVEER Duimen omhoog voor Sara Alasawda! Deze 9-jarige leerling van OBS De Pionier uit Wormerveer heeft afgelopen zomer haar 5-jarige buurmeisje uit de sloot gered. Een heldendaad, waarvoor ze vandaag van burgemeester Jan Hamming de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft gekregen.

Op de bewuste dag in augustus was Sara met andere kinderen aan het spelen bij de slootkant, vlak bij haar flat aan de Herman Gorterstraat. Haar 5-jarige buurmeisje Dewi wilde graag meedoen, maar Sara waarschuwde haar dat het te gevaarlijk was zo dicht bij de waterkant. Het buurmeisje kwam toch dichterbij, gleed uit en kwam in het water terecht.

Sara riep meteen om hulp naar de buurtbewoners op het balkon, maar liet het daar niet bij. Ze zette alles op alles om Dewi uit het water te krijgen. Het meisje was inmidels al met haar hoofd onder water beland. Met veel getrek lukte het. De naar beneden gesnelde flatbewoners ontfermden zich daarna over het geredde buurmeisje. Zonder Sara's kordate optreden zou Dewi het mogelijk niet hebben kunnen navertellen. Een heldendaad!