• De Vliegende Reporters

Grote Zaanse Geschiedenisquiz 2017

ZAANSTREEK Dit jaar hebben het Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed opnieuw samengewerkt om de Grote Zaanse Geschiedenisquiz te laten plaatshebben, nu met als partner het Zaantheater. Dinsdagavond 31 oktober zal de tweede editie van deze quiz worden gespeeld.

Eerst nog even terug naar 2016. De Vliegende Reporters waren toen de winnaars. De Zeurore eindigden gelijk, maar kregen plek twee na een shoot-out vraag.

Ter afsluiting van de Maand van de Geschiedenis wordt dinsdagavond 31 oktober de tweede editie van deze quiz gespeeld in de kleine zaal van het Zaantheater. En met een spelersveld van 85 mensen – verdeeld over 18 teams – zijn de verwachtingen hoog gespannen! Van de 200 beschikbare plaatsen is nog maar een beperkt aantal over…

Het programma van deze avond:
19.00 uur teams melden zich bij het Zaantheater;
19.15 uur het publiek mag de zaal in;
19.30 uur start quiz
20.30 uur pauze
20.50 uur vervolg quiz
21.20 uur petje-op-petje-af
21.35 uur stadsdichters
21.40 uur prijsuitreiking en einde
 

‘Leuk voor toeschouwers/supporters is, dat zij dit jaar een eigen antwoordformulier krijgen – en dus kunnen meeschrijven met de antwoorden’ laat een enthousiaste Winnie de Wit namens de organisatie weten. ‘Tegen het eind van de avond zullen stadsdichters Ellis van Atten en Jeroen van Leeuwen hun kijk op deze avond geven.’
 

De presentatie is dit jaar opnieuw in handen van Merel Kan – o.a. De Orkaan – en juryvoorzitter is Frans Hoving – gemeentearchivaris Zaanstad.
Er wordt gestreden in teamverband om de Zaanse eer en een aantal mooie prijzen.