Grote Zaanse Geschiedenis Quiz

ZAANDAM Voor de derde maal organiseren het Gemeentearchief Zaanstad en Vereniging Zaans Erfgoed de Grote Zaanse Geschiedenisquiz in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Maandag 15 oktober om 19.30 uur gaat deze populaire quiz van start in de kleine zaal van het Zaantheater.

Burgemeester Jan Hamming zal de quiz openen en zanger Bas Grevelink sluit hem af met het zingen van 'Mensch durf te leven', het door Dirk Witte geschreven lied, dat dit jaar door het Gemeentearchief Zaanstad is ingestuurd als Stuk van het Jaar.
Vergeleken met vorig jaar doen er twee extra teams mee in de strijd, waarmee het maximum van 20 teams is bereikt. Er zitten drie nieuwe teams bij, waaronder Historisch Zaandam, de Schrijvertjes – redacteuren/schrijvers van het tijdschrift Zaans Erfgoed – en de Zaanlanders – in Zaanse historie geïnteresseerde sportievelingen. Er wordt gestreden om de bovenste drie podiumplekken en er is een poedelprijs.
Het spelersveld telt 97 mensen, er zitten 110 mensen in het publiek, en daarmee is de zaal opnieuw uitverkocht.


Het programma van deze avond:
19.30 uur start quiz
20.40 uur pauze
21.00 uur vervolg quiz
21.30 uur Netje-op-Netje-af
21.45 uur zanger Bas Grevelink zingt 'Mensch durf te leven'
21.55 uur prijsuitreiking en einde.


Voor het eigen plezier kan het publiek meedoen met de quiz, want iedereen krijgt weer een formulier waarop het eigen antwoord genoteerd kan worden.