• WWSV

Gigakangoeroedag bij WWSV

NECK Voor elke (sport)vereniging is de jeugd de toekomst. Een stevige basis van onderaf zorgt voor een goed florerende vereniging. Bij Korfbalvereniging WWSV zijn ze altijd bezig om nieuwe jeugdleden aan te trekken. Eén keer per jaar pakken ze dat groots aan met de Gigakangoeroedag. Dan komen honderden kleuters uit de hele omgeving naar de velden van WWSV aan de Pieter Slootenweg. Dinsdag 29 mei is het weer zover en komen meer dan 550 leerlingen van basisscholen uit Wijdewormer, Purmerend en Zuidoostbeemster langs om iets van de korfbalsport op te steken.

Dit jaar viert de Gigakangoeroedag een lustrum, het is precies de vijfde achtereenvolgende editie. Voor organisatoren Richard Gundelach en Erna van Halderen-van Aggele is het elke keer weer een hoop geregel om alles in goede banen te leiden. Van te voren, maar zeker ook op de dag zelf. 'Gelukkig kunnen we vanuit de vereniging rekenen op heel veel vrijwilligers die een handje helpen tijdens het evenement', vertelt Erna.

Aanvulling van onderaf In mei 2014 werd de eerste Gigakangoeroedag gehouden die voortvloeide uit het oprichten van de Kangoeroe Klup in juni 2013, speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, die samen willen spelen, rennen, ravotten zonder wedstrijdverplichtingen. 'We hebben de Gigakangoeroedag in het leven geroepen om de korfbalsport onder de jongste jeugd nog meer te promoten', vult Richard aan. 'En de kinderen die nu als Kangoeroes bij ons komen, stromen op den duur door naar het F-team en zijn dan speelgerechtigd. Zo worden de andere teams van onderaf aangevuld.'

Natuurlijk hoopt WWSV dat kinderen die aan de Gigakangoeroedag meedoen en kennis maken met korfbal dit zo leuk vinden dat ze lid worden van de vereniging. Erna: 'Ze kunnen de woensdag erop meteen mee komen trainen van 16.30 tot 17.15 uur op het veld. In de winter wordt er getraind in de gymzaal van Dorpshuis Wijdewormer. Bovendien wordt er momenteel heel hard gewerkt aan een nieuw sportcomplex wat het trainen straks natuurlijk alleen maar leuker maakt.'

Wat ook leuk is, is dat WWSV voor haar (jeugd)leden heel veel activiteiten verzorgd zoals het Sinterklaasfeest, het kerstdiner, paasontbijt en ze mogen meedoen aan het logeerweekend in de kantine aan de Pieter Slootenweg. Het hoogtepunt van het jaar is toch wel het traditionele kampweekend waar alle teams aan mogen deelnemen.

'Op zaterdag 16 juni om 18.00 uur is er bijvoorbeeld een bingo waaraan de kids die meegedaan hebben aan de Gigakangoeroedag ook aan mogen schuiven. Kortom, onze vereniging is een heel sociaal gebeuren.'

hulp van leerlingen JEL Om alle, ruim 550, deelnemende kleuters genoeg aandacht te kunnen geven, hebben Erna en Richard 50 leerlingen van de BSM klassen van het JEL uit Purmerend gevraagd om te komen helpen. 'Voor hen is het een praktijkopdracht en wij zijn blij met de extra hulp, dus het mes snijdt aan twee kanten.' Het belooft dan ook een groot feest te worden.

De kinderen, die in twee groepen 's morgens en 's middags langskomen, worden ontvangen op het met vlaggen en ballonnen versierde complex van W.W.S.V. aan de Pieter Slootenweg. Twee springkussens maken het geheel compleet. Daar gaan ze allerlei spelletjes doen waarvan sommige uiteraard aan korfbal gerelateerd zijn. 'De deelnemertjes krijgen tijdens de dag allemaal lekkere versnaperingen en na afloop krijgt elk kind een gevuld rugzakje mee naar huis met het Kangoeroe Klup logo erop. Daarin zit ook een stickerkaart waarmee ze vier keer gratis kunnen komen korfballen voordat ze lid kunnen worden', legt Erna uit.

Bij slecht weer wordt de dag verplaatst naar 5 juni. Voor meer informatie kijk op www.wwsv.nl of stuur een mailtje naar kangoeroeklupwwsv@hotmail.com.