• www.pixabay.com

Gedeelte Zaan afgesloten voor intocht Sinterklaas

ZAANSTAD Op zaterdag 17 november komt Pakjesboot 12 aan in Zaanstad voor de landelijke intocht van Sinterklaas. Het decor van dit feest is de Achterzaan ter hoogte van Zaandijk en de Zaanse Schans. Tijdens dit evenement is de Zaan, tussen de Zaanbrug en de Julianabrug, afgesloten voor alle vaartuigen die niet bij de intocht horen.

TIJDEN De afsluiting is lets gewijzigd en geldt op vrijdag 16 november tussen 11.00 en 18.00 uur en op zaterdag 17 november tussen 08.00 en 15.00 uur. De Julianabrug (kmr 6.79) en de Zaanbrug (kmr. 9.71) worden dan niet bediend. Op vrijdag tussen 20.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 06.00 tot 8.00 uur kunt u de brug op verzoek laten bedienen. Neem hiervoor contact op met de havendienst via telefoonnummer 14 075.

Uw eigen boot mag blijven liggen in de Zaan. De NTR zendt de intocht live op televisie uit, aan de hand van een script. Als uw boot normaal al in de Achterzaan ligt, aan particulier terrein, kunt u vanaf uw eigen boot de intocht bekijken. Deze boten moeten tijdens het evenement wel op hun plek blijven liggen. Alle boten die met de intocht meevaren, hebben een rol. Om dit goed te laten verlopen kunnen particuliere booteigenaren dus niet met de intocht meevaren.

Voor alle informatie rondom de Landelijke intocht van Sinterklaas kunnen mensen terecht op www.sintstad.zaanstad.nl. Als uw vraag er niet bij staat kunt u deze ook mailen Haar sinterklaas@zaanstad.nl.