• Jojanneke Claessen

FluXus by Night 2019

ZAANDAM Het nieuwe jaar creatief beginnen? Kom dan vrijdagavond 11 januari naar FluXus by Night: hét nieuwjaarsfeestje om 2019 goed mee te starten en je even onder te dompelen in de wereld van FluXus.

Na een spectaculaire opening kunnen de bezoekers dwalen door het gebouw aan de Klaas Katerstraat 7b in Zaandam waar in iedere hoek inspirerende workshops en verrassende acts te vinden zijn. Niet geheel onbelangrijk: de entree is gratis. De kick off van FluXus by Night heeft plaats op 11 januari om 19.30 uur. Een aantal artiesten, kunstenaars en professionals uit het FluXus netwerk hebben een spectaculaire show ontworpen waarin licht de hoofdrol speelt.

Vanaf 20.00 uur kunnen de gasten door het gebouw dwalen en zich mee laten nemen door inspirerende workshops en verrassende acts. Bezoek de zolder en luister naar mooie verhalen die worden ondersteund door prachtige vioolklanken, of doe een WOORDspel voor groot en klein en schrijf met een veer wat je op je hart hebt.

Voel je helemaal zen met het vouwen van mini origami of laat je opzwepen door een swingende Afrikaanse dans. Maak kennis met de techniek van de collage en zie wat er ontstaat als je boetseert met je ogen dicht en je laat leiden door de muziek van dwarsfluit en gitaar. Er is té veel om op te noemen.

Tussen 22.00 en 23.00 uur wordt het hele feest afgesloten met de verloting van culturele prijzen en een lekker muziekoptreden. Het volledige programma is te vinden op www.fluxus.nl/agenda

Kapiteinskoor gaat zingend het nieuwe jaar inluiden

ZAANDAM Waar anders als uitgerekend in de Kapiteinshut in de Klauwershoek zal het fameuze Kapiteinskoor haar Nieuwjaarsreceptie kunnen houden? Zaterdag 12 januari is het vanaf 20.15 uur zover.

Het 'Kapiteinsjaar' werd in Koog aan de Zaan in de barre kou afgesloten met een optreden tijdens het Winterfeest op het pleintje voor de Hervormde kerk in Oud Koog. Een snijdende wind deed de Kapiteins tijdens hun optreden huiveren. 'Wel de petten op, de truien aan, maar dat was niet genoeg' aldus Carel van de Nes.

Uiteindelijk werd het optreden van oorspronkelijk drie sessies teruggebracht tot twee. Een unicum in de geschiedenis van het koor. De kou is verdwenen en zaterdag 12 januari zal het behaaglijk warm zijn in De Hut. De kapiteins worden die dag ondersteund door een aantal kanjers. Accordeonist Daan de Groot en Rinke van Sante zijn aanwezig evenals de voltallige FBI JazzBand.

Het koor kan overigens weer wat nieuwe aanwas gebruiken. De uitnodiging is dan ook het nieuwe jaar goed te starten en gewoon eens gezellig een keer mee te komen zingen. 'Elke woensdagavond vanaf 20.15 uur oefenen we in de Kapiteinshut en dat is meer dan gezellig' laat Carel van de Nes uitnodigend weten.