• Mirjam Voets, Barbara van Marle, Brenda McCann en Carla de Graaf

    Tengel

FINALE VRIJstaat-expositie 5.0

ZAANDAM In galerie PlayRoom, Westzijde 99, is voor de laatste keer Tengel's VRIJstaat expositie. Deze keer exposeren de Tengelleden Mirjam Voets, Barbara van Marle, Brenda McCann en Carla de Graaf in deze unieke galerie met zijn gangetjes en verschillende ruimtes.

Barbara laat zich inspireren door oude familiebeelden, op zoek naar universele herinneringen uit de kindertijd. De geschilderde werken tonen een moment, in dit moment ligt een hele geschiedenis verborgen die niet direct zichtbaar is, maar die Barbara door haar gevoelige werk weet over te brengen met genoeg ruimte voor ieders eigen gevoel of herinnering. Haar nieuwste kunstwerken laten een nieuwe techniek zien waarbij het uitgangspunt een oude foto is, daarna volgt een schilderproces in grijstonen dat vervolgens eindigt in een foto achter plexiglas of op hout

Brenda's manier van schilderen kan verschillen, afhankelijk van de deuren die ze open wil maken. "Als ik schilder wordt verf gevormd in een context, dat maakt het een object trouve. Ik probeer dat vast te houden en uit te vergroten. Als dat succesvol is ontstaat er een compleet nieuwe beeld dat ik niet ieder bewust van was, maar laat zichzelf vanaf dat moment wel beweren en gelden. Ongeziene werelden en dimensies krijgen beeld…wanneer het mogelijk is probeer ik de ochtenden vrij te houden om te schilderen, vooral tijdens het heilzaam licht van de winter…". Zij toont ook etsen, tekeningen en keramische objecten. Carla laat beelden en schilderijen zien, die alles of niets aan de verbeelding overlaten. Mirjam onderzoekt graag door middel van o.a. tekeningen en installaties maken. Hierbij is de natuur en hoe wij ons daartoe verhouden de inspiratiebron.
Opening vrijdag 7/6 van 17-20 uur met een hapje/drankje en vr. 17-19, za.& zo: 13-18. Toegang gratis.