• Voordat Jezus het brood breekt legt cineast/vlogger Steven Geldof uit hoe hij de scène gaat filmen.

    unknown

Filmopnames Zaanse Passion

ZAANDAM Officieel is De Zaanse Passion pas 24 maart in 't Veldpark, maar afgelopen zaterdag werden Jezus en zijn leerlingen al gesignaleerd toen hij Zaandam bezocht... Cineast/vlogger Steven Geldof, bekend van onder meer zijn YouTube-kanaal Inspirerende Hutspot, en zijn team schoten de opnames in restaurant Aan Tafel op de Dam en op de Bernardbrug in Zaandam.

Het restaurant werd beschikbaar gesteld door eigenaar Harold Nijdam. Terwijl hij broodjes smeerde voor de lunch werd de ondernemer door projectleider Mirjam Sloots spontaan gevraagd mee te spelen. ,,Of het laatste avondmaal nou zo'n goede reclame is voor mijn zaak weet ik niet…", lachte Harold die er de humor wel van inzag en het aanbod aannam.

'Laten wij hier aan tafel gaan!', schalde het over de Dam toen Jezus en zijn gevolg het restaurant uitkozen voor de historische laatste maaltijd. In strak tempo werd de scène op genomen waarna het rap richting Berhardbrug ging. Daar trok een nu groter gezelschap de aandacht. In de scène De intocht in de stad, wordt Jezus en zijn gevolg begroet door het volk. Sommige passanten keken gek op van de groep die midden op de brug stond te juichen. Onder bezielende leiding van regisseur Ferdinand Borger werd op eigentijdse wijze de bijzondere intocht op film gezet.

Het resultaat is te zien op de grote videowall die tijdens de uitvoering op 24 maart staat opgesteld naast het grote podium. Voorafgaand het optreden is er een symbolische tocht. De stoet met groot verlicht kruis start vanaf de Burcht naar het Burgemeester in 't Veldpark waar het optreden om 20.00 uur begint.

Meer informatie over De Zaanse Passion op samenbindendeprojecten.nl en Facebook De Zaanse Passion.

Met dank aan Rianne Blok (21) en Karlijn Plooijer (19), studenten Mediacollega en School voor Journalistiek.