• Alle betrokkenen testen het nieuwe beachvolleybalveld. Vlnr: Robert Floore en Wim Zwart van Stichting Sportfondsen Wormer, Gerben Floris van Floris Infra, wethouder Kees van Waaijen als spelverdeler, initiatiefnemer Richard Groen en zwembadbeheerder Harry Knevel.

    Sylvia van Essen

Facelift zwembad Het Zwet, Deel 5: de bal kan de lucht in!

Sinds het water uit de bassins van zwembad Het Zwet in Wormer is weggepompt, heeft het terrein de afgelopen weken een facelift ondergaan. Badgasten en zonaanbidders maakten plaats voor de grondwerkers en hun machines.

De klus is geklaard! Alle werkzaamheden rondom de metamorfose van het terrein van zwembad Het Zwet zijn afgerond. Het ingezaaide gras vormt inmiddels een groen donslaagje over de bijna 1.700 m³ grond die op het veld is aangebracht om het verzakte terrein op te hogen. Achter de horeca is de aanleg van twee beachvolleybalvelden voltooid. Het zand ligt waterpas en het hekwerk is voltooid. Initiatiefnemer Richard Groen heeft vol trots het net gehesen en de lijnen uitgezet. Alle betrokkenen verzamelden zich om het resultaat te bekijken. Uiteraard werd het veld getest en… unaniem goed bevonden.

Wethouder Kees van Waaijen (ex-volleyballer) is blij met het initiatief en roemt het resultaat. ,,Het zwembad is al jaren een flinke kostenpost voor de gemeente. Elke mogelijkheid om het terrein ook buiten het zwemseizoen te exploiteren is welkom. Zo'n initiatief als dit draagt daar aan bij. Maar het veld hieromheen ook is bijvoorbeeld ook uitstekend geschikt voor bootcampachtige activiteiten. Ik zou me zo voor kunnen stellen dat personeelsverenigingen van bedrijven dit terrein hiervoor huren.'' Zwembadbeheerder Harry Knevel laat weten dat het gebruik door middel van sleutelhuur gaat verlopen. ,,Er moet nu een gebruiksovereenkomst gemaakt worden waarin vastgelegd wordt wie over welke verantwoordelijkheden gaat. Dan kunnen we echt los. Ik kan me zo voorstellen dat er ook een kruisbestuiving plaats gaat vinden met andere takken van sport, met name in de zomermaanden als de reguliere trainingen bij de verschillende sportverenigingen op een laag pitje staan. Denk aan voetvolley of beachtennis.''

Informatie en huur terrein: mail naar h.knevel@sportfondsen.nl.