• Gevarieerd aanbod bij ART Zaanstad

    COLLAGE ART ZAANSTAD

Exposeren bij Artzaanstad

STREEK Vijf kunstenaars uit – of die zijn neergestreken in – de Zaanstreek exposeren van 7 tot en met 28 april recent werk in verschillende disciplines bij Artzaanstad op het Hembrugterrein in Zaandam. Aron Kroes, Ingrid Roos, Bregtje, Peter de Lange en Teppo Korte tonen een mix van stijlen en technieken, met als resultaat een gevarieerde en verrassende expositie. De opening vindt plaats op zaterdag 7 april om 15:00 uur door wethouder cultuur van de gemeente Zaanstad, Sanna Munnikendam. De expositie is vrij toegankelijk voor het publiek.

Ieder jaar organiseert Artzaanstad een expositie met Zaanse kunstenaars. Natasja Rikken van Artzaanstad vertelt hierover: "Een keer per jaar willen wij specifiek kunstenaars uit de Zaanstreek een podium bieden om te exposeren met recent werk. Dit jaar selecteerden wij vijf uiteenlopende kunstenaars in verschillende disciplines, met een interessante en originele expositie tot gevolg. Er is bewust gekozen voor een aantal minder bekende en nieuwe kunstenaars of die nog niet zoveel geëxposeerd hebben en laten kunstliefhebbers op deze manier graag kennis met ze maken. We zijn daarnaast ook zeer verheugd dat de opening door onze wethouder cultuur, Sanna Munnikendam, wordt verricht. Hiermee is de Zaanse cirkel helemaal rond."

De werken van variëren van portretten tot landschappen en van ledverlichting tot graffiti-art. De kunstenaars hanteren allen diverse technieken, waaronder acryl/olieverf, maar ook sprayprints en lichtobjecten in verschillende kleuren zijn tijdens de expositie te zien. "Alle kunstenaars zijn zelf aanwezig bij de opening om te vertellen over hun werk", zegt Natasja Rikken, "onder het genot van een lekker hapje en drankje beantwoorden zij graag vragen van bezoekers, iedereen is van harte welkom."

De expositie is te zien van 7 t/m 28 april a.s. bij Artzaanstad, Grote Hulzen 11, 1505 RH Zaandam (Hembrugterrein), telefoon 075-6141210, e-mail info@artzaanstad.nl, website www.artzaanstad.nl. De toegang is vrij.
Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur, gratis parkeren.