• Zaandijker Markten

Zaandijk: van alles te beleven

STREEK Op de Lagedijk in een historische omgeving wordt op zaterdag 17 augustus de Zaandijker Jaarmarkt en zondag 18 augustus de Zaandijker Kaike en Koieremarkt gehouden. Deze markten worden eenmaal per jaar georganiseerd door een club enthousiaste mensen uit het dorp.

JAARMARKT

Zaterdag is de jaarmarkt een grote winkelstraat met de meeste diversiteiten die je in een meeste winkelstraten niet vindt. Op de stand van de Historische Vereniging KoogZaandijk kunnen bezoekers het speciaal voor Zaandijk 525 ontworpen Zaandijker kwartetspel kopen. Op de stand van Zaandijk Leeft is alle informatie te verkrijgen over het feestweekend Zaandijk 525, van 13 tot 15 september. Ook zijn er speciaal voor het feest ontworpen gadgets , bekers, tasjes, chocolade repen, en loten voor de schilderij verloting te koop. Neem vooral de kinderen mee! De organisatoren zorgen voor, touwtje trek, en een rondje in de draaimolen. Maar ook informatiestands van verenigingen, sieraden, kinderkleding tot de vermaarde poffertjes en broeder zijn er allemaal te vinden.

KAIKE EN KOIEREMARKT

Het feest gaat op zondag 18 augustus door met de Zaandijker Kaike en Koieremarkt, met kramen die uitnodigen tot het speuren naar net dat schaaltje of boek waar u al een tijd naar op zoek was. Op zondag komt de gast twee vrolijke muzikale dames tegen de "flageolettes". Op de diverse terrasjes langs de dijk is het gezellig en is daar vast een aangename plek te vinden om mensen te kijken. In het dorp is het moeilijk om voor je auto een plek te vinden, neem de fiets. Voor informatie over de Zaandijker Markten, www.zaandijkermarkten.nl , 075 6287698/0654247882.

EXPOSITIE THEEHUIS

Er is echter meer te beleven. Tijdens de Zaandijkse Jaarmarkt en Kaike en Koiere, en het daarop volgende weekend, zijn dit jaar niet alleen standwerkers, tweedehands spullen en curiosa te bewonderen, maar ook zeer betaalbare kunst van zeker vijftien, voornamelijk Zaanse kunstenaars die het afgelopen jaar in het Theehuis (Lagedijk 39) hebben geëxposeerd. Geopend tijdens de Jaarmarkt van 10-17 uur; weekend 24&25 augustus van 12-17 uur.